Gazete Vatan Logo
Galatasaray Yılmaz Vural'dan Riekerink yorumu

Yılmaz Vural'dan Riekerink yorumu

Türk futbolunun renkli teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, Galatasaray konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu...

Yılmaz Vural'dan Riekerink yorumu

Üslubu ve tavırları ile belki de Türkiye’nin en dikkat çeken teknik direktörü olan Yılmaz Vural, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Cimbom’un hoca seçimini ve Sneijder etkisini sert bir dille eleştirdi. Karar gazetesine yaptığı açıklamada derbiyi, “Bu maçı kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, rakibine göre daha formda ve hedefine kilitlenmiş durumda. Kaybetmesi halinde şampiyonluk yarışında ağır bir yara alacak. Galatasaray cephesinden bakınca da derbi moral açısından büyük önem taşıyor. Kağıt üzerinde Fenerbahçe favori görünüyor ama bu tür maçların favorisi olmaz” şeklinde yorumlayan Vural, Cimbom’un antrenör sorunu yaşadığına dikkat çekti.

YÖNLENDİRME VAR!

Sarı-Kırmızılı ekibin altyapı için gelen hocaya emanet edildiğini vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bana sorarsanız yanlış bir adım. Altyapıda Ahmet Akcan gibi kulübe mal olmuş bir ismin yerine Riekerink getirildi. Umarım bu birilerinin tavsiyesiyle yapılmamıştır. Çok önemli bir görevi varken A takımı ona emanet ediyorsunuz. Buna anlam vermek mümkün değil. Türkiye’yi tanımayan, takımın sorunlarını bilmeyen birine Galatasaray’ı teslim ediyorsunuz. Bence inanarak yapılmış bir seçim değil. Her takım zora düşüyor, Galatasaray da zor günler yaşıyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

NEDEN GÖNDERİLDİ?

Galatasaray’ın teknik direktör konusunda izlediği yolu, “Bir B planınız yoksa Mustafa Denizli’yi niye gönderiyorsunuz? Bırakın adam sezon sonuna kadar götürsün. Kalması yönünde imkan verin, devam şartları sunun. Riekerink uzun vadeli bir hoca olarak görünmüyor. 9 maçı tamamlansın diye böyle bir karar alınmaz. Büyük ihtimalle ömümüzdeki sezon yabancı bir hoca gelecek ve Riekerink takımın başında olmayacak” sözleri ile eleştiren Vural, “Galatasaray gibi bir takımı çalıştırmak bu kadar basit mi? Üç kupa kazanmasına rağmen Hamza Hamzaoğlu’nun düştüğü durum ortada. Riekerink o şartlara da sahip değil. Dokuzda dokuz yapsa da gidecek” diye konuştu. Hoca konusunda oyunculardan fikir alındığını duyduğunu belirterek, “Tam bir saçmalık” ifadesini kullanan tecrübeli teknik patron, “Neden Riekerink? Hollandalı diye mi? Sneijder’in takım üzerindeki etkisi mi? Oyunculara fikir danışılması Galatasaray’a yakışmıyor. Büyük bir ayıp. O zaman takımı futbolculara bırakalım. Zaten Sneijder’in verimi ortada. Podolski, Sneijder iyi oyuncu ama takıma katkıları nerede? Oyunculara sorarak antrenör seçilmez. Bu tarz seçim yapan takımlar hüsrana uğrar. Galatasaray kaç hoca değiştirdi? Dünya paralar ödüyoruz sonuç hiç iç açıcı değil. Bunda bir yanlış yönetim tarzı var” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

HENÜZ TEKLİF YOK

Vural, hoca arayışları sırasında kendi adının da anıldığının hatırlatılması üzerine ise “Niye bize itimat edilmez anlamıyorum? Şahsen yönetimle herhangi bir temasım olmadı. Camiaya yakın isimler arıyor, soruyor. Ama onlar yetkin insanlar değil. Maçlara gittiğimde taraftarlar ‘Siz niye takımın başına gelmiyorsunuz?’ diye sitem ediyor. Şu ana kadar Galatasaray ya da başka bir kulüpten bana gelin diye bir teklif yok” yorumunu yaptı.

Hakan Akar (KARAR)