Gazete Vatan Logo
Futbol Yine İtalya yine ırkçılık!

Yine İtalya yine ırkçılık!

İtalya Futbol Federasyonu (FIGC), dün yapılan "TIM Kupası" maçında ırkçı tezahürata maruz kaldığı için sahayı terk eden AC Milan'ın siyahi futbolcusu Kevin Constant'ın yaşadıklarına ilişkin soruşturma başlattı.

Yine İtalya yine ırkçılık!

FIGC'ten yapılan kısa açıklamada, Reggio Emilia kentinin Tricolore Stadı'nda, AC Milan ile Sassuolo arasında oynanan maçta Kevin Constant'ın oyunu bırakmasına yol açan, "bir grup taraftarın ırkçı tezahürat yapması"nın açılan soruşturmayla araştırılacağı belirtildi.

Bu arada, AC Milan Kulübü Asbaşkanı Adriano Galliani de "aşağılık ve mücadele edilmesi gerekir" diye nitelendirdiği ırkçı tezahürata ilişkin Constant'ın yanında olduklarını ancak futbolcularının bu şekilde sahadan çıkmaması gerektiğini, çünkü hakemin maçı durdurma yetkisinin olduğunu söyledi.

Sassuolo Başkanı Giorgio Squinzi ise "kötü" olarak değerlendirdiği olayın tekrar etmemesi gerektiğini kaydetti.

İtalya'da sezon başlamadan önce düzenlenen geleneksel TIM Kupası kapsamında AC Milan-Sassuolo maçında Milan'ın siyahi futbolcusu Kevin Constant, ırkçı tezahürat yapılınca sahayı terk etmiş, bu nedenle Milan zorunlu oyuncu değişikliği yapmak durumunda kalmıştı.