Gazete Vatan Logo
Futbol Yine Massa kazandı!

Yine Massa kazandı!

Petrol Ofisi F1 İstanbul GP’sinde zafer yine Felipe Massa’nın

2006’da İstanbul’da kariyerinin ilk zaferini kazanıp 2007’de de finişe ulaşan Brezilyalı, Formula 1’de 7. şampiyonluğunu kazandı.

FELİPE Massa ilk olarak 2006’da İstanbul’da kariyerinin ilk sıra ’cebini’kazanırken, ardından bir başka ’kilometre taşı’na imza atarak ilk yarış zaferini de burada yaşadı. Ardından geçtiğimiz sene yine bir ilkti kariyerinde; üst üste ikinci kez yarış kazandığı ilk pist oldu İstanbul Park. Bu yıl ise Türkiye GP’si Massa’nın kariyerinin unutulmazları arasında kazındığı GP oldu. 27 yaşındaki pilot F1’deki 7., İstanbul’da ve F1 yaşamındaki üst üste üçüncü 1.liğini kazandı.

HAMİLTON’DAN 3 PİT

2007’DE yarış başlangıç saatinde 50’li derecelerde olan pist sıcaklığı bu yıl startta 32, finişte ise 30 dereceydi. Bu yıl rakiplerinden daha hızlı olduğu kesinleşen Ferrari’yi hafif başlamasının verdiği avantaj ve lastik tercihleriyle vurmak isteyen Hamilton, 3 pit stop yapmasına rağmen, Troya şovunun ardından İstanbul Park’ta da uçarcasına gösterdiği performansla 2. sırayı aldı.

START MAĞDURLARI

ANCAK yarış Force India sürücüsü Fisichella’nın Williams koltuğundaki Nakajima’yı ezip geçmesiyle başladı. Bu iki araç yarış dışı kalıp, güvenlik aracı piste girerken startın kazananlarıyla kaybedenleri de belirlendi. Yarış dışı kalan pilotların dışında Raikkonen yerini Kubica’ya kaptırırken, ilk tur sonunda Vodafone McLaren Mercedes’iyle ’pit stop’ yapan Kovalainen 18.liğe geriledi.

RAIKKONEN 3.

İLK turla birlikte 2’nci sıraya yerleşen Hamilton’ın Massa’yı amansız kovalaması sonucunda İngiliz pilot 3 kez en hızlı zamana imza atarken, 22. turda Massa’nın hava koridoruna girip 23’te McLaren’iyle Ferrari’yi solladı. Kanatlanmışçasına hızlı giden Hamilton 33. turda ikinci kez pite girince üçüncülüğünün kaçınılmaz olduğu anlaşıldı. Bunun ardından Raikkonen ile çekişmeye giren Hamilton, Fin pilotun 0.4 saniye önünde finişi gördü ve İstanbul’daki ikinci F1 yarışında ilk kez podyuma çıktı.

Haberin Devamı