Gazete Vatan Logo
Basketbol Yine nEfes'imiz yetmedi

Yine nEfes'imiz yetmedi

THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi ikinci maçında Anadolu Efes, Real Madrid'e konuk oldu.

Yine nEfes'imiz yetmedi

Heurtel’in 16 asisti ile KrstIc’in 23 sayısı çare olmadı.

ANADOLU Efes, Real Madrid deplasmanında kazanmaya yine çok yaklaştı ama yine olmadı... Serinin ilk maçında olduğu gibi karşılaşmanın sonunu getiremeyen lacivert-beyazlılar, son 43 saniyeye 82-80 önde girdiği mücadeleden 90-85 yenik ayrıldı.

İLK çeyreğe top kayıplarıyla başlasak da hücum ribauntlarıyla dengelediğimiz periyodu 22-16 geride kapadık. 2. çeyrekte ise önce rakibi 22 sayıda tuttuk, ardından da 9-0 seriyle öne geçtik: 25-22. Bu bölümde müthiş oynayanan Heurtel-Krstic ikilisine bir de Saric’in hücum ribaundları eklenince fark çift hanelere çıktı. İlk maçta kâbusumuz olan Rivers, kısa sürede 7 sayı bulsa da devreyi 45-37 önde tamamladık.

2. yarıda yine Heurtel dümendeydi ve Krstic-Saric-Cedi ile her şey yolunda gidiyordu ki, 62-45 olan skor Llull’un devreye girmesiyle 62-57’ye geldi. Final bölümüne 66-63 önde giren temsilcimizde topun kıymetinin arttığı dakikalarda Heurtel sorumluluktan kaçtı, Krstic de yoruldu. Real’de Rodriguez ve Reyes’ten bulduğu 3’lüklerle 43 saniye kala 83-82 öne geçti.

Haberin Devamı

EFES, yine de kazanacak hamle şansını buldu ancak Perperoglou, 2 boş atışı kaçırıp ardından da top kaybı yapınca kazanıp belki de İstanbul’da seriyi de bitirebileceğimiz maçtan 90-85 yenik ayrıldık.