Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Yok böyle bir hata! Yarış bitti sandı...

Yok böyle bir hata! Yarış bitti sandı...

Avrupa Atletizm Şampiyonası Kadınlar 5000 metre finalinde İsrail adına yarışan Lonah Salpeter inanılmaz bir hata yaptı. Bitime 1 tur kala yarış bitti zannedip sevinmeye başladı. Oysa ki önünde koşması gereken 400 metre daha vardı. Onu geçen milli sporcumuz Yasemin Can bronz madalya kazanırken Salpeter yarışı madalyasız tamamladı.

Yok böyle bir hata! Yarış bitti sandı...

Avrupa Atletizm şampiyonası,5000 metre kadınlar finalinde İsrailli Salpeter, sondan bir önceki turda, ikinci sıradayken yarış bitti sanarak yavaşladı ve kenara doğru hamle yaptı.

Ancak yarışın henüz bitmediğini ve bir tur daha koşması gerektiğini anlayınca tökezleyip devam etti ancak yarıştan düşüp büyük bir avantaj kaybetti. Son 400 metrede Eilish McColgan ve milli sporcumuz Yasemin Can’a geçilip yarışı dördüncü sırada tamamladı. Onun bu hatası sonrası önüne geçen Türk atlet Yasemin Can yarışı 3. sırada tamamlayıp bronz madalyanın sahibi oldu. Yarışı 4. bitiren İsrailli Salpeter ise madalya alamamanın üzüntüsüyle kendisini çimlere atarak büyük bir hüsran yaşadı.

İsrailli kadın atlet Lonah Chemtai Salpeter, Almanya Berlin'de düzenlenen Avrupa Atletizm şampiyonasında 10 bin metreyi 31 dakika 43,29 saniyede koşarak altın madalyanın sahibi olmuştu. (Skor)