Gazete Vatan Logo
Futbol Yoldan döndü

Yoldan döndü

Beşiktaş Başkanı Demirören, stada gitmek üzere yola çıkmasına rağmen fikir değiştirdi

Yoldan döndü

Beşiktaş Başkanı Demirören, stada gitmek üzere yola çıkmasına rağmen fikir değiştirdi ve derbiyi Protokol Tribünü yerine evinde izledi.

Karşılaşma öncesi Ümraniye Tesisleri’ne uğrayan Yıldırım Demirören, futbolcularına “Bu maçın primi ne kadar olsun?” diye sordu, “Derbiye prim gerekmez” yanıtını aldı.



F.BAHÇE-Beşiktaş derbisi öncesi tuhaf bir gelişme yaşandı.. Derbiyi Şükrü Saracoğlu Stadı’nda, Protokol Tribünü’nde izlemeyi planlayan ve bu doğrultuda hazırlık yapan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören, son anda fikir değiştirerek Kadıköy’deki derbiye gitmekten vazgeçti..

F.BAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım ile arasında eski dayanan bir gerginlik bulunan Demirören, dün öğlen saatlerinde Kemer Golf&Country Club’daki bir golf turnuvasına katıldı.. Orada yakın dostlarıyla buluşan Demirören, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı’na gitmek üzere Kemerburgaz’dan yola çıktı..



‘PRİM KONUŞULMAZ’

ANCAK yolda fikir değiştirerek önce Ümraniye Tesisleri’ne uğradı.. Futbolcularla kısa bir toplantı yapan Demirören, “Ne kadar prim istersiniz?” sorusunu yöneltti.. Takım “Bu maçtan önce prim konuşulmaz” yanıtını verince, memnun oldu ve “Hepinize güveniyorum.. Bu maçı alacağız.. Hele bir kazanın, karşılaşmanın ardından soyunma odasında gereken rakam açıklanır, merak etmeyin” jestini yaptı.. Daha sonra da dostlarıyla Anadoluhisarı’ndaki evine geçti.. Ve derbiyi stat yerine evinde seyretti..

PEKİ Demirören’in bu karar değişikliğinin özel bir nedeni var mıydı? Beşiktaş Başkanı, bu konuda görüş vermekten kaçındı.. Ancak Demirören’in yakın çevresinden sızan bilgilere göre, Protokol Tribünü’nde çıkması muhtemel herhangi bir ters davranışa muhatap olmak istemeyen Demirören, “F.Bahçe yönetimiyle muhatap olmayacağımı açıklamıştım.. Kendi sözümü yemek olmaz” diyerek stada gitmekten vazgeçti.. Demirören dışında, Antalya’da bulunan Metin Keçeli ve yönetici Orhan Saka da Şükrü Saracoğlu’na gitmedi.. Geriye kalan bütün yönetim, tam takım halinde tribünde yerini aldı.



‘20 DAKIKA DAĞILDIK’

Schuster: “25 ile 45. dakikalar arasında disiplini kaybettik. Her şeye rağmen beraberlik iyi sonuç.”

F.BAHÇE karşısında zor duruma düşse de Şükrü Saracoğlu’ndan 1 puanla ayrılmayı başaran Beşiktaş’ın hocası Bernd Schuster, 90 dakikanın ardından şunları söyledi: “Beraberlik bizim için iyi bir skor. Ekrem sakatlanınca Ersan’ı da alabilirdim. Ama ben Toraman’ın stoperde oynamasını istediyordum. Tecrübesi nedeniyle onu orada bıraktım. En iyi karar İbrahim Üzülmez’i almak gibi geldi.

‘SİSTEM BU’

BEŞİKTAŞ olarak maça çok iyi başladık. 25 ile 45 dakikaları arası oyuncular disiplini kaybetti. Bir anda herkes kafasına göre oynamaya başladı. Bu hatamızı ikinci yarıda düzelttik. Bir maçı yitirdik, puan kaybettik diye oyun sistemimizi değiştirmem.”

Zapo: Bir gol büyük başarı

BEŞİKTAŞ’IN tecrübeli stoperi Zapotocny, F.Bahçe’nin gol makinesini Niang’ı durdurmayı başardıklarını söyledi: “Niang’ı yakından tanıyordum. Onun için Toraman’la özel toplantılar yaptık. Nasıl tutabileceğimizi değerlendirdik. Böyle iyi bir forvetten 1 gol yemek büyük başarı.

ŞANS bizimle olmasa sonuç farklı olabilirdi. Hocamızın sistemine alışmamız için en az 6 ay beraber oynamalıyız ancak ilk devreden sonra gerçek gücümüzü gösterebiliriz.”

Kartal istatistiklerde Kanarya’ya fark attı

ŞÜKRÜ Saracoğlu’ndan 1 puanla ayrılan Beşiktaş, istatistiklerde F.Bahçe’yi solladı. %56’ya %44 rakibine topla oynamada üstünlük kuran siyah-beyazlılar, 15 şutun 6’sında hedefi bulurken, F.Bahçe ise 15’te 3 isabet sağladı. Karşılaşmanın son dakikalarında sarı-lacivertli kaleyi ablukaya alan Kara Kartallar, 430 pas yaptı, bunların 336’sı isabetliydi.

TEKNİK direktör Aykut Kocaman’ın öğrencileri ise 323 pasta sadece 224 isabet sağladı. 90 dakika boyunca konuk takım Beşiktaş 8 kez korner kullanırken, sarı-lacivertliler buna 5 köşe vuruşuyla karşılık verdi.

Haberin Devamı