Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Yönetim istedi Advocaat affetti

Yönetim istedi Advocaat affetti

Emenike ve Van der Wiel'in yeniden takıma katılmasının arkasındaki sis perdesi aralandı.

Yönetim istedi Advocaat affetti

ARALIK 2016’da kadro dışı bırakılan Emmanuel Emenike ve Gregory Van Der Wiel, 1.5 ay sonra takıma döndü. Bu süre zarfında Dereağzı Tesisleri’nde çalışan ikilinin neden affedildiği ortaya çıktı. Bu sürpriz gelişmenin ilk sebebi sarı-lacivertlilerin devre arası transfer dönemini tek takviyeyle tamamlaması. Sağ bek ve hücum bölgelerine transfer yapamayan yönetim, bu mevkilerde sıkıntı yaşanacağını düşündü.

‘KÂRLI ÇIKARIZ’

İKİNCİ neden ise 1.5 aydır yapılan yoğun çalışmalara rağmen her iki futbolcuya da alıcı çıkmaması. Hollandalı sağ bek için kapıyı çalan olmazken, İngiltere’den Hull City kulübü Emenike’yi bir ara takibe alsa da görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmadı.

HAL böyle olunca sarı-lacivertli yönetim mecburen ‘B planı’nı devreye soktu. Teknik direktör Advocaat’a “Bu iki oyuncuya yoğun maç temposunda ihtiyacımız olabilir. Onlar kazanmayı deneyelim. Bu işten kârlı çıkabiliriz” teklifi yapılırken, Hollandalı da konuya ılımlı yaklaştı ve af gerçekleşti.

Neden kadro dışı kaldılar?
17 Aralık 2016’da resmi siteden yapılan açıklamayla kadro dışı bırakılan iki oyuncu için alınan bu kararın gerekçeleri şöyle: Performansa dayalı formsuzluk yaşayan Van Der Wiel, kulübe haber vermeden izin gününde yurt dışına çıktı. Avrupa’dan rötarlı dönen Hollandalı, idmana geç kaldı.
GEÇMİŞ dönemlerde de sarı-lacivertli kulübü sıkıntıya sokan hareketleri imza atan Emmanuel Emenike ise hem saha içi hem de maçlarda disiplin talimatlarını zorlayan hareketlerde bulunmuş ve takım bütünlüğüne zarar vermişti.

Haberin Devamı