Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Yönetimden Pereira'ya eleştiri!

Yönetimden Pereira'ya eleştiri!

Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, Braga maçı sonrası hem sahada disiplini kaybeden takımı, hem de tribüne gönderilen Pereira'yı eleştirdi.

Yönetimden Pereira'ya eleştiri!

Fenerbahçe Yönetimi, Ivan Bebek’in yanlı ve hatalı kararlarına rağmen Portekizli hoca ile futbolcuların agresif davranışlarını doğru bulmadı. Bir daha böyle bir tablonun yaşanmaması için herkesin dikkatli davranması ve yanlış düdükler çalınsa da sonuna kadar soğukkanlı bir şekilde mücadele edilmesi konusunda uyarılar yapıldı.

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler Teknik Direktör Vitor Pereira ile futbolcuları Braga maçı sonrası hem eleştirdiler, hem de uyardılar.

Sarı-lacivertli ekip, Hırvat hakem Ivan Bebek’in skandal yönetimi sonrası UEFA Avrupa Ligi’ne veda ederken, yöneticilerin yaşanan tüm haksızlığa rağmen takımın ve kulübenin daha sakin kalması gerektiğini ifade ettiği öğrenildi.

İlk yarının sonunda Souza’nın kartına tepki gösteren ve oyundan atılan Pereira başta olmak üzere kırmızı kart gören isimler ile sahada sakin kalamayan futbolculara Başkan Yıldırım tepki verdi. İlk dakikadan itibaren Hırvat hakemin kararları sarı-lacivertlilerin aleyhineydi. Çıkan kartlar, çalınan düdükler tüm takımın kimyasını bozdu. Ancak buna rağmen yönetim, başta hocanın tribüne gönderilmesini, takımın 10 kişi kaldıktan sonra gösterdiği davranışları kesinlikle doğru bulmadı. Bununla ilgili hem teknik heyet, hem de futbolculara net uyarılar yapıldı.

Haberin Devamı

Bu tip durumlarda takımın tecrübeli isimlerinin devreye girip arkadaşlarını sakinleştirmesi ve maça döndürmesi gerektiği belirtildi. Yöneticiler ayrıca gelecek sene Avrupa’da büyük hedeflerin söz konusu olduğunu, görülen bu kartların takıma ileri için zarar verdiğini ifade ettiler. Özellikle hakeme müdahalesi sebebiyle ağır bir ceza alması beklenen Volkan Şen’in yaptığı yanlış vurgulandı.

Ligde olmasın!

Şampiyonluk mücadelesinde de yine benzer şekilde kritik maçlara çıkacak sarı-lacivertli takımda, yönetim bu durumun ligde tekrarlanmamasını istedi. Hakem kararı yanlış dahi olsa herkesin sahada soğukkanlı biçimde son düdüğe kadar mücadele etmesi istendi.