Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Yukatel Denizlispor, Beşiktaş'ı konuk ediyor! İlk 11'ler...

Yukatel Denizlispor, Beşiktaş'ı konuk ediyor! İlk 11'ler...

Yukatel Denizlispor ile Beşiktaş Süper Lig'de 40. kez karşı karşıya geliyor. Beşiktaş'ın ilk 11'i belli oldu.

Yukatel Denizlispor, Beşiktaş'ı konuk ediyor! İlk 11'ler...

Süper Lig'in 28. haftasında Yukatel Denizlispor - Beşiktaş'ı konuk ediyor. Saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı ise Mete Kalkavan yönetecek. Beşiktaş'ı konuk ettiği son dört Süper Lig maçını kaybeden Denizlispor, evinde en son Mart 2006'da rakibinden puan alabilmişti.

İLK 11'LER BELLİ OLDU

Beşiktaş: Ersin, Gökhan, Roco, Ruiz, Rıdvan, Elneny, Atiba, Lens, Ljajic, N'Koudou, Burak.

Beşiktaş, Denizlispor ile oynadığı son 12 Süper Lig maçının 11'ini ve son dokuz karşılaşmayı kazandı. Bülent Uygun göreve geldikten sonra evinde oynadığı iki Süper Lig maçında altı puan toplayan Denizlispor, sezonun ilk 11 iç saha karşılaşmasında elde ettiği toplam puanı geride bırakmak için sahaya çıkıyor.

Beşiktaş'ta 7 futbolcu, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Atiba Hutchinson, Caner Erkin, Georges-Kevin N'Koudou, Umut Nayir, Tyler Boyd, Muhammed Elneny ve Jeremain Lens, bu akşamki maçta sarı kart görmeleri halinde 29. haftada İttifak Holding Konyaspor karşısında görev yapamayacak.

Burak Yılmaz oynayabilecek

Siyah-beyazlı ekipte cezası biten Burak Yılmaz, Yukatel Denizlispor karşısında görev alabilecek.

Haberin Devamı

Galatasaray ile oynanan derbi maçta gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Burak, geçen haftaki Fraport TAV Antalyaspor karşılaşmasında forma giyememişti.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı bulunan Domagoj Vida'nın bu akşamki karşılaşmada görev alması beklenmiyor.

Beşiktaş'ın Fraport TAV Antalyaspor ile yaptığı maçta sakatlanan Vida'nın sağ uyluk iç adalesinde ödem tespit edilmişti.

Denizlispor 12 maçtır kazanamıyor

İki ekip arasında 28 Ağustos 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve 3-1 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, geride kalan 39 maçta siyah-beyazlılar 27, yeşil-siyahlılar 4 galibiyet aldı, 8 müsabaka ise berabere sonuçlandı.

Beşiktaş'ın toplam 67 golüne, Denizlispor 34 golle cevap verdi.

Sezonun ilk yarısında İstanbul'da yapılan müsabakayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Denizlispor, Beşiktaş'ı ligde 12 maçtır mağlup edemiyor.

Süper Lig'de Beşiktaş karşısında son galibiyetini 2004-2005 sezonunda Denizli'de oynanan maçta 3-1'lik skorla alan yeşil-siyahlılar, daha sonraki 12 müsabakada 3 puana ulaşamadı, son 9 randevuyu ise kaybetti.

Haberin Devamı

Rekabetteki son 12 maçta Beşiktaş 11 kez galip geldi, bir müsabaka berabere sonuçlandı.

Deplasmanda çıktığı son Süper Lig maçında Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Beşiktaş, en son 2016/17 sezonunun son iki dış saha karşılaşmasında üst üste kalesini gole kapatabilmişti. Bu sezon öne geçtiği Süper Lig maçlarında en az puan kaybeden iki takım Beşiktaş ve Denizlispor. Horozlar iç sahada skor avantajı yakalayıp puan kaybetmeyen tek ekip konumundayken; dış sahada öne geçtiği hiçbir maçta rakiplerine yakalanmayan tek takım Beşiktaş.

Denizlispor forması giyen Hugo Rodallega'nın Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı rakibi Beşiktaş. Kolombiyalı oyuncu, iç sahada çıktığı son iki lig maçında birer gole doğrudan katkı sağladı.

Denizlispor forması giyen Mustafa Yumlu, Süper Lig kariyerinde çıktığı ilk maçta ilk golünü Beşiktaş'a atmıştı. Beşiktaş'ın Süper Lig'de attığı son beş deplasman golünün dördü Burak Yılmaz'dan geldi. Burak'ın Süper Lig kariyerinde hat-trick yaptığı ilk maç, Ocak 2008'de Manisaspor formasıyla çıktığı Denizlispor karşılaşmasıydı.

Haberin Devamı

Bu sezon Beşiktaş formasıyla Süper Lig'de dört gol atan Atiba Hutchinson'ın, Türkiye kariyerinde rakip filelere beş gol gönderdiği bir lig sezonu bulunmuyor.Teknik direktörlük kariyerinde Beşiktaş'ı konuk ettiği altı Süper Lig maçının sadece birini kazanan Bülent Uygun, tek galibiyetini 2010/11 sezonunda Eskişehirspor'un başındayken aldı.