Gazete Vatan Logo
Futbol Yunan basınında Galatasaray

Yunan basınında Galatasaray

G.Saray'ın Yunanistan'ın Panionios takımını deplasmanda farklı yenmesi tartışmaları da beraberinde getirdi


UEFA Kupası'nda deplasmanda Yunanistan'ın Panionios takımını 3-0 yenen Galatasaray'ın galibiyeti Yunan basını tarafından, “İspanyol hakemin Türk takımına armağanı” olarak nitelendirildi.


Yunan basını, karşılaşmada Yunan takımının Galatasaray kalesi için tehdit oluşturmadığını ancak sahasında 3-0 mağlubiyeti hak edecek kalitede bir oyun çıkarmadığı görüşünde birleşti.

Hakemlerin Panionios'u dize getiren kararlar aldıkları yorumunu yapan gazeteler, yanlış kararların, Panionios lehine bitecek bir karşılaşmanın hayal olmasına yol açtıkları değerlendirmesinde bulundular.

Atina'da yayımlanan günlük spor gazetesi Filathlos, “Panionios katliamı” başlıklı haberinde, Galatasaray'ın ilk golünde, pozisyonun açık şekilde ofsayt olduğunu iddia etti.

63. dakikada Hakan Şükür'ün, topu rakip savunmanın arkasına göndermesiyle gelişen atakta, topu kontrol eden Serkan'ın kaleciyle karşı karşıya kalması ve ceza alanında Makos tarafından düşürülmesinin hakemin “Hayalgücü çerçevesinde gelişen penaltı” kararını beraberinde getirdiği değerlendirmesini yapan gazete, Song'un, penaltı atışında kaydettiği 2. golün de ilki gibi “Hakemin hediyesi” olduğunu yazdı.
Filathlos, “Hakem kararlarının içler acısı” olduğu yorumunda bulunduğu haberinde, “Panionios oyuncularının tüm güçlerini ortaya koyduklarını ancak çabaların Türk takımının en iyi oyuncuları oldukları görülen hakemlerin performansları nedeniyle boşa çıktığını, ilk yarıda Yunan kalesinde tehlike yaratamayacak bir oyun çıkartan Türk takımında ise ünlü isimlerin olmasına rağmen, sözü edilmeye değer bir performansa sahip olunmadığını” belirtti.

“Sahte goller adil galibiyet” başlığını kullanan Protahlitis gazetesi ise, Panionios oyuncularının “uyuşuk” olduğunu, Türk kalesini tehdit edemediklerini kaydettiği haberinde, Galatasaray oyuncularının “Derslerine iyi çalıştıklarını” ortaya koyduklarını yazdı.

Grupta, 3 puanı Panionios'dan daha çok istediklerini gösteren Türk oyuncuların tüm performanslarına rağmen İspanyol hakemin yardımına ihtiyaç duyduklarını da savunan gazete, hakemlerin 50. ile 63. dakikada gelen gollere Galatasaray için galibiyet yolunu açtıklarını, 83. dakikada “Yaşlanmak nedir bilmeyen” Hakan Şükür'ün kaydettiği 3. golün ise Yunan ekibinin “pastasının üzerine kiraz” misali düştüğünü kaydetti.

Haberin Devamı