Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Yusuf Namoğlu: VAR'ı tek merkezden yöneteceğiz

Yusuf Namoğlu: VAR'ı tek merkezden yöneteceğiz

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin, Riva'daki merkezden uygulanacağını belirtti.

Yusuf Namoğlu: VAR'ı tek merkezden yöneteceğiz

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirilen VAR tanıtım toplantısında konuşan Namoğlu, şunları söyledi:

"VAR'ı merkezden yöneteceğiz. Almanya'da merkezden yönetiliyor, İtalya'da ise altyapıları yeterli olmadığı için statlardaki odalardan yönettiler. Yapmış olduğumuz deneylerde, şehirlerden ışık hızıyla gelen görüntüler neticesinde VAR'ı tek bir merkezden yönetme kararı aldık. Riva'daki VAR merkezinden maçlar yönetilecek. Kulüpler Birliği bu sisteme çok destek verdi. Bu merkezde 9 maça video yardımcı hakemler dahil olabilecek. Türkiye'de son haftaya girildiğinde 9 maç aynı anda oynansa bile 9 maça aynı anda müdahale edilebilecek."

Dünya Kupası'nın, VAR uygulamasının hızlı yayılması için bir fırsat oluşturduğunun altını çizen Namoğlu, "Dünya Kupası'nda VAR'ın uygulamasını izledik. Eleştirilen nokta maçı çok yavaşlatacağı yönündeydi. Dünya Kupası'nda 21 müdahale oldu, 17'sinde monitöre gidildi. 4 maçta 1 kez monitöre gidildi. Bu da futbolu yavaşlatmayacağı anlamına gelir. İtalya'da bu uygulamayla faullerde yüzde 8, sarı kartlarda yüzde 14,7, kırmızı kartlarda yüzde 6,4 azalış, penaltılarda da yüzde 4,3 artış meydana geldi. Aldatmalarda ise yüzde 43 azalma oldu. İlk maçlarda zorlanmalar meydana geliyor. İtalya’da ilk başlarda 82 saniyede karar alınırken, ligin ikinci yarısında 31 saniyeye düştü. Topun oyunda kaldığı süreye ortalama 48 saniye ilave süre geldi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı