Gazete Vatan Logo
Antalyaspor Yusuf Şimşek'e şok suçlama

Yusuf Şimşek'e şok suçlama

Samuel Eto'o transferiyle adını tüm dünyaya duyuran Antalyaspor'un teknik direktörü Yusuf Şimşek hakkında şok bir iddia ortaya atıldı.

Yusuf Şimşek'e şok suçlama

Antalya merkezli yayın yapan VTV televizyonunda yayınlanan Kale Çizgisi programında ortaya atılan iddiaya göre, Beşiktaş'ta futbol oynadığı dönemde müteahhitliğe başlayan Şimşek, aralarında ünlü futbolcuların da bulunduğu müşterilerine söz verdiği villaları zamanında teslim etmediği gerekçesiyle mahkemelik oldu.

Semih Şentürk ve Servet Çetin gibi ünlü isimlerin aralarında bulunduğu futbolcular, 2008 yılında 300’er bin lira vererek, Yusuf Şimşek'in ortak olduğu şirketten villa satın aldı. Ancak, 2010 yılında teslim edilmesi gereken villaların hala teslim edilmeyince işler karıştı.

Söz konusu inşaattan villa alan bazı futbolcular yasal haklarını aramak için mahkemeye başvurdu. Yusuf Şimşek'in yardımcısı Alaattin Gülerce'nin de ortak olduğu inşaat firmasının, söz konusu projede arsa sahibinin de alacaklarını ödemediği ifade edildi.

ARSA SAHİBİ DE ŞİKAYETÇİ OLDU

Kat karşılığında satış sözleşmesi yaptıklarını ve mağdur olduğunu belirten arsa sahibi Fırat Kıldıran, yaklaşık 350 bin lira alacağının bulunduğunu söyledi. İnşaat tamamlanmamış olmasına rağmen iyi niyet gösterip tapuları 4 sene erkenden sahiplerine dağıttıklarını ifade eden Kaldıran, şu ana kadar sadece Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Cansun'un tapusunu alamadığını, 350 bin liralık alacağının tahsil edilmesi halinde bu tapunun da teslim edileceğini kaydetti.

Haberin Devamı

SEMİH ŞENTÜRK VE SERVET ÇETİN DE VİLLA ALMIŞ

Semih Şentürk ve Servet Çetin'in yanı sıra, Ali Cansun, Selahattin Kınalı, Murat Karakoç, Levent Kartop ve Caner Celep'in bu siteden villa satın aldığını kaydeden arsa sahibi Fırat Kıldıran, "Villalar, vaat edilen tarihte teslim edilmedi. Kışın villaların zemininde 50-60 santimetre su birikiyor. Çevre düzenlenmesi yapılmadı. İnşaat yarım halde. Villalar sürekli değer kaybediyor, görmeye gelenler kaçıyor" dedi.

2011 ve 2014 yılında bilirkişi raporuyla eksikliklerin ortaya koyulduğunu ifade eden Kıldıran, "4 senede villalara bir çivi bile çakılmadı. Bizimle uzlaşmaya yanaşmadılar, biz de mahkemeye verdik." diye konuştu.

FUTBOLCULAR VİLLALAR İÇİN MÜŞTERİ ARIYOR

Haberin Devamı

Villaların satışını Yusuf Şimşek ve Alaattin Gülerce'nin ortak olduğu bir firmanın yaptığını vurgulayan arsa sahibi Fırat Kıldıran, villa satın alan Semih Şentürk ile Servet Çetin'le sık sık görüştüğünü belirterek şunları ifade etti:

"Her iki futbolcu da yaşanan durumdan dolayı şikayetçi. Semih Şentürk, sık sık beni arayıp villasını satmak istediğini söylüyor. Servet Çetin de kamp dönemlerinde geliyor. 2-3 kez yüz yüze görüştük. Bu işi en az zararla nasıl atlatabileceğini araştırıyor. Alıcı bulabilmesi halinde hemen satmayı düşünüyor."

LEVENT KARTOP: YUSUF ESKİ ARKADAŞIM OLDUĞU İÇİN DAVA AÇMIYORUM

Denizlispor ve Antalyaspor formaları giyen Levent Kartop da (üstte) büyük zararda olduğunu, ancak Yusuf Şimşek'e eski arkadaşı olduğu için dava açmadığını vurguladı.

2008 yılında banka kredisi çekerek villasının parasını ödediğini belirten Levent Kartop, "Villayı satın alırken Yusuf Şimşek'in ortağı ve Antalyaspor'da yardımcı antrenörü olan Alaattin Gülerce'yle muhatap oldum. Yusuf Şimşek, yıllarca takım kaptanlığımızı yapan bir ağabeyimiz olduğu için dava açmadım. Ancak başka müteahhit olsaydı şimdiye kadar dava açardım” diye konuştu.

Haberin Devamı

MURAT KARAKOÇ DAVA AÇTI

Yusuf Şimşek'in Denizlispor'dan takım arkadaşı olan Murat Karakoç ise (üstte) durumu yargıya taşıdı. Aldığı villa sebebiyle büyük zarara girdiğini iddia eden Karakoç, Şimşek’e olan tepkisini şöyle dile getirdi:

"Yusuf hoca Denizlispor'da benim takım kaptanımdı. Antalya'da böyle bir proje başlatacağını söyledi. Bunun üzerine bazı futbolcu arkadaşlarımızla proje aşamasındayken villaları satın aldık. Paraları, Yusuf Şimşek'in şu andaki yardımcı antrenörü olan Alaattin Gülerce'nin hesabına yatırdık. 2010 yılında evin tapusunu aldım, ancak oturma izni 2015 yılında çıktı. Evleri 300 bin liraya satın aldık, banka kredisiyle birlikte bana 330 bin liraya mal oldu. Şu an bu paraya bile alıcı bulamıyorum. Evler çok kötü durumda. Bu sebeple dava açtım ve bu dava süreci şu an devam ediyor. Yusuf Şimşek'in şirketinin müteahhitlik belgesi olmadığı için bu projeye başka bir şirketle ortak olarak başladı. Bu yüzden davayı iki şirket için de açtım. Bu kadar zaman beklememin sebebi, Yusuf Şimşek'e olan sevgi ve saygımdan dolayıydı. Bizi hep bekletti, oyaladı. Ama artık sabrımız kalmadı."

Haberin Devamı

YUSUF ŞİMŞEK: BEN VİLLALARI YAPTIM, KONU BENİM DIŞIMDA

İddiaların odak noktasındaki isim olan Yusuf Şimşek ise, "Biz inşaatı bitirip tapuları teslim ettik. Projede iskanla ilgili bir sorun var. Konu benim dışımda. Gerekli açıklamayı en kısa sürede yapacağız" dedi.