Gazete Vatan Logo
Trabzonspor Yusuf Yazıcı için karar verildi!

Yusuf Yazıcı için karar verildi!

M.United tarafından izlenen, Lyon ve Beşiktaş’ın radarına giren Yusuf Yazıcı konusunda Başkan son sözü söyledi!

Yusuf Yazıcı için karar verildi!

Mehmet Ekici kadro dışı kaldıktan sonra kendisine verilen şansı çok iyi kullanan Yusuf Yazıcı, transfer haberlerini de beraberinde getirdi. İngiliz devi Manchester United’ın uzun bir süredir takip ettirdiği 20 yaşındaki orta saha oyuncusu için Olympique Lyon, resmen Trabzonspor’un kapısını çalmıştı.

Son olarak Beşiktaş’ın Yusuf’u radarına alması Başkan Muharrem Usta’yı harekete geçirdi. Oyuncuyla ilgili teknik direktör Ersun Yanal’ın da fikrini alan Bordo-Mavili kulübün patronu, tavrını net bir şekilde belli etti. Usta, “50. yılda şampiyonluğa oynayacaksak, hiçbir oyuncumuzu satmayacağız. Hele ki Yusuf’a paha biçilemez. O bizim gözbebeğimiz ve Trabzonspor’a uzun yıllar vereceği çok şey var” dedi.

‘Daha iyi olacak’

Mevcut kadroyu bozmak yerine daha da güçlendirmeleri gerektiğine dikkat çeken Başkan, “Yusuf çok yetenekli, kaliteli bir oyuncu. Ancak henüz yolun başında. Ben inanıyorum ki, Ersun hoca onu çok daha iyi seviyelere getirecek. Dolayısıyla kalması önemli” ifadelerini kullandı.

Tolgay ve Töre’ye karşılık istenmişti

Haberin Devamı

Teknik direktör Ersun Yanal’ın transfer listesinde bulunan Tolgay Arslan ve Gökhan Töre’ye karşılık Beşiktaş Yönetimi, Trabzonspor’dan Yusuf Yazıcı’yı istemişti. Kartal bir miktar da para talep ederken, Başkan Muharrem Usta’nın net açıklamaları sonrası bu takas, detay aşamasına geçilmeden rafa kalktı. Genç futbolcunun Bordo- Mavili kulüple 2022’ye kadar sözleşmesi bulunuyor.

17 maçta 15 gole katkı

Yusuf Yazıcı, Trabzonspor formasıyla ligde ve kupada 17 maça çıktı. 1356 dakika sahada kalan genç yıldız, bu karşılaşmalarda toplam 10 gol atarken, 5 de asist yaptı. Müthiş bir istatistik yakalayan Yusuf, 3 gol-6 asistlik performansı sadece ligde sergiledi.

(Fanatik)