Gazete Vatan Logo
Futbol Yüzlerini boyamaları yasak!

Yüzlerini boyamaları yasak!

Özbekistan’da, futbol taraftarlarına yüzlerini boyaması yasaklandı.

Yüzlerini boyamaları  yasak!

Özbekistan Kültür ve Spor Bakanlığı tarafından kabul edilen düzenlemeyle, futbol taraftarlarının yüz veya vücutlarının diğer kısımlarını boyaması yasaklanırken, taraftarların stada girişi, çıkışı ve statta bulunmasıyla ilgili bazı kurallar belirlendi.

Kültür ve Spor Bakanı tarafından imzalanarak yürürlüğe giren düzenlemeye göre, stada sarhoş girilmesi, içki, sigara sokulması ve içmesi de yasaklanırken, ayrıca taraftarların stada patlayıcı madde, fişek, kesici aletler, büyük ölçülü nesneler sokmasına ve stada evcil hayvanlarla gelmesine de yasak getirildi.

Kurallara göre, taraftarların stada yüzlerini veya vücutlarının her hangi bir kısmını boyayarak gelmesine de yasak getirilirken, maç sırasında ırkçı, etnik ve dini hakaret içeren sözler sarf etmesi ile bu tür ifadelerin yer aldığı pankartlar açması da yasaklandı.

Aynı kurallara göre, taraftarların maç sırasında stada inmesi, stada çeşitli cisim ve nesneleri atması, havai fişek ve ateş yakması, ayrıca diğer seyircilere engel olacak hareketlerde bulunması da yasaklar arasında yer aldı.

Haberin Devamı