Gazete Vatan Logo
Futbol Yüzümüze gülüp Almanya'ya çalıştı

Yüzümüze gülüp Almanya'ya çalıştı

Her fırsatta başkan olmasında Demirören’in verdiği desteğe vurgu yapan Ceferin 2. kez seçilebilmek için dostluğu da objektifliğini de rafa kaldırdı.

Yüzümüze gülüp Almanya'ya çalıştı

UEFA, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini Almanya’ya vererek bir kez daha tercihinin ‘Birlikte Paylaşmak’ olmadığını tüm dünyaya gösterirken UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’in de gerçek yüzü net bir şekilde ortaya çıktı. UEFA Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladığında en büyük desteği Yıldırım Demirören ve TFF’den alan Ceferin’in objektiflikten uzaklaşıp adeta Almanya’nın lobicisi gibi hareket etmesi eleştirilerin hedefi oldu.

Öyle ki daha önce Türkiye’nin adaylığını destekleyeceğini açıklayan UEFA’nın 5 icra kurulu üyesi bizzat başkan Ceferin’in kulis faliyetlerinin ardından Almanya lehine oy kullandı.

2. KEZ SEÇİLMESİ ZOR!

ÇOK değil daha 2 ay önce CNN Türk’te Cem Yılmaz ve Uğur Önver’e verdiği röportajda “Yıldırım Demirören ile aramız çok iyidir. Ancak bu ilişkimiz başkan olduğum için değil. Öncesinde de dostça bir bağımız vardı. TFF olarak iyi bir lidere sahipsiniz” diyerek TFF Başkanı’nın öven UEFA Başkanı “Tek başına bakıldığında sporda uzak ara en büyük organizasyon Şampiyonlar Ligi finalidir. Super Bowl’dan bile büyük. O yüzden Türkiye’nin herhangi bir organizasyona ev sahipliği yapamayacağını düşünemiyorum” sözleriyle de organizasyon becerimize vurgu yapmıştı.

Haberin Devamı

ANCAK işin içine 2019’daki UEFA Başkanlığı seçimi girince Alexander Ceferin hem dostluğu hem de objektifliğini bir kenara bırakmayı ve hem Türkiye hem de TFF Başkanı Yıldırım Demirören’le olan ilişkilerini koparmayı tercih etti.

TFF’nin 2019’da yapılacak kongrede hiçbir şekilde destek vermeyeceği UEFA Başkanı’nın Almanya lehine yaptığı kulislerin ardından birçok delegenin tepkisini çektiği ve ikinci kez seçilmesinin de kolay olmadığı ifade ediliyor.