Gazete Vatan Logo
Futbol Zafer Raikkonen'in!

Zafer Raikkonen'in!

Belçika Grand Prixi'nde Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen ilk zaferini kazandı

Olaylı başlayan 2009 Belçika Grand Prixi'nin ilk turundaki kaza yarışa damgasını vurdu. Ferrari sürücüsü Kimi Raikkonen 7004 metre uzunluğundaki Spa Pisti'nde sezonun ilk yarış zaferini elde ederken, Giancarlo Fisichella ve Sebastian Vettel podyumu tamamlayan isimlerdi.

Formula1 2009 Sezonu'nun 12. ayağı olan 44 turluk Belçika Grand Prixi'nde Ferrari'nin Fin pilotu Kimi Raikkonen damalı bayrağı ilk sırada gördü ve sezonun ilk yarış zaferini elde etti.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Force India pilotu Fisichella startta liderliğini korumayı başarırken Ferrari sürücüsü Raikkonen 6. cepten kalktığı yarışın ilk turunda ikinciliğe kadar yükselerek startın kazananı oldu.

Yarış komiserleri tarafından Button ve Grosjean'ın karıştığı kazanın da yarış sonunda inceleme altına alınacağı bildirildi.

Tek pitstop taktiğiyle mücadele ettiği Belçika Grand Prixi'nin 28. turunda sol ön bijon kapağındaki problem sebebiyle yarışa veda eden Alonso 2009 Sezonu'nun ilk podyumunu da kaçırmış oldu.

3. turda devraldığı liderliği finişe kadar korumayı başaran "Buz Adam" lakaplı Raikkonen 2009 Sezonu'nun ilk yarış zaferini ve podyumunu elde etti.

Kariyerinin 225. yarışında Force India'ya tarihinin ilk podyumunu getiren Fisichella 7004 metre uzunluğundaki Spa'da finişi 2. sırada geçen isimdi.

Şampiyonluk yarışının içinde kalabilmek için eline geçirdiği fırsatı iyi değerlendiren Vettel podyumun son basamağındaki isimdi.

1 Kimi Räikkönen Ferrari
2 Giancarlo Fisichella Force India
3 Sebastian Vettel Red Bull
4 Robert Kubica BMW
5 Nick Heidfeld BMW
6 Heikki Kovalainen McLaren
7 Rubens Barrichello Brawn
8 Nico Rosberg Williams
9 Mark Webber Red Bull
10 Timo Glock Toyota
11 Sebastien Buemi Toro Rosso
12 Kazuki Nakajima Williams
13 Adrian Sutil Force India
14 Luca Badoer Ferrari
15 Fernando Alonso Renault



(habertürk)

Haberin Devamı