Gazete Vatan Logo
Futbol Zafer River Plate'in!

Zafer River Plate'in!

Sudamericana Kupası'nın rövanş maçında River Plate, Boca Juniors'u Pisculichi'nin golüyle 1-0 yenerek finale yükseldi.

Zafer River Plate'in!

Superclasico'da bir hafta önce La Bombonera'yı aratmayacak görüntüler yaşandı. Yaklaşık bir aydır Monumental Stadı'ndaki maça hazırlanan River Plate taraftarları, kırmızı beyaz sis bombaları, balonlar, besteleri ve danslarıyla görsel bir şölen yaşattılar.

İki gün önce annesini kaybeden River Plate Teknik Direktörü Marcelo Gallardo'nun çok üzgün olduğu gözlenirken "Fuerza Muneca Gallardo (Metin ol bebek Gallardo)" yazılı pankartlar dikkat çekti. Superclasico'ya iki gün kala tribün gruplarının liderlik kavgasından dolayı polisin güvenlik önlemlerini artırdığı karşılama öncesi taraftarlar stada girerken en ince ayrıntıya kadar arandılar. Parfüm, deodorant dahil hiçbir yanıcı maddenin içeriye alınmasına izin verilmedi.

Gallardo'nun olay yaratan burun tıkama hareketine karşılık Chavez, üşüyorum jestiyle sahayı terk etti. Arjantin'de takım ruhu olmayan, ekiplerini gönülden desteklemeyenler için kullanılan "pecho frio" yani "soğuk yürekli" deyimini kast eden Chavez'in bu jesti River Plate taraftarlarınca ıslıklarla protesto edildi.

Haberin Devamı

Maç sonrası zafer sarhoşu olan River Plate taraftarları Buenos Aires sokaklarında saatlerce eğlenip dans ettiler. Kentin sembolik meydanı Obelisco'da toplanan binlerce taraftar sabaha kadar kutlama yaptı.

River 3 Aralık Çarşamba günü Atletico Nacional ekibiyle Kolombiya'da finalin ilk ayağını oynayacak. 10 Aralık günü Sudamericana Kupası yeni Monumental Stadı'nda sahibini bulacak.

2014 yılında Arjantin Ligi, Mar del Plata yaz turnuvası, Copa Libertadores ve Sudamericana Kupası gibi farklı turnuvalarda 8 kez karşıya gelen River Plate - Boca Juniors düellosunda gülen taraf hep kırmızı beyazlı ekip oldu. 4 kez beraberlikle sonuçlanan yılın Superclasico'larında River Plate 4 de galibiyet elde etti.

River Plate ayrıca 11 sene sonra uluslararası bir turnavanın finaline yükseldi. River Plate en son 2003'te Libertadores Kupası'nda herkesi şaşırtarak finale kadar yükselen Peru ekibi Cienciano ile karşılaşmış ve tüm tahminlerin aksine maçtan 1-0 mağlup ayrılmıştı.

Haberin Devamı