Gazete Vatan Logo
Futbol Zafer Rosberg'in

Zafer Rosberg'in

Formula 1'de sezonun 8. yarışı olan Büyük Britanya e Grand Prix'sini Mercedes takımından Nico Rosberg kazandı.

Zafer Rosberg'in

İngiltere'deki Silverstone Pisti'nde, 52 tur üzerinden yapılan yarışa ikinci sıradan başlayan 28 yaşındaki Rosberg, 1 saat 32 dakika 59.456'lık derecesiyle damalı bayrağı ilk sırada geçti ve Monaco Grand Prix'sinin ardından bu sezon ikinci galibiyetini elde etti.

Sezon sonunda Formula 1 kariyerini noktalayacağını açıklayan Red Bull-Renault'un Avustralyalı pilotu Mark Webber ikinciliği alırken, Ferrari'nin İspanyol pilotu Fernando Alonso ise üçüncü oldu. Webber, geçen yılki Büyük Britanya Grand Prix'sini ilk sırada tamamlamıştı.

Dünkü sıralama turlarında en iyi dereceyi yapan ve bugün yarışa ilk sıradan başlayan Britanyalı pilot Lewis Hamilton'ın, lider götürdüğü mücaledenin 8. turunda sol arka lastiği patladı ve pit alanına girmek zorunda kaldı. 14. sıraya kadar gerileyen 2008 yılının şampiyonu, yarışı 4. sırada tamamladı ve 12 puan aldı.

Pilotlar klasmanında ilk sırada yer alan son 3 yılın şampiyonu Alman Sebastian Vettel, yarışa çok iyi başladı ve yaptığı atakla Rosberg'i geçerek ikinci sıraya yerleşti. Uzun süre mücadeleyi lider götüren Vettel, aracının 42. turda yavaşlamasının ardından yarışa devam edemedi.

Yaklaşık 60 bin sporseverin izlediği yarışa 11. sırada başlayan ancak ilk 2 turda yaptığı ataklarla 5. sıraya kadar yükselen Ferrari pilotu Felipe Massa da 10. turda lastiği patladığı için arka sıralara düşen bir başka pilot oldu.

Yarışta, Hamilton ve Massa'nın ardından Toro Rosso Ferrari pilotu Jean Eric Vergne'nin de sol arka lastiği patlayınca 15. turda güvenlik aracı piste girdi. Bu sırada pit alanına giden bazı pilotlar daha sert lastikle piste geri döndü.

Haberin Devamı