Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Zaferin anahtarı Lens'in elinde

Zaferin anahtarı Lens'in elinde

Fenerbahçe teknik patronu Advocaat, Galatasaray'ın kilidini Hollandalı yıldızıyla açmayı planlıyor.

Zaferin anahtarı Lens'in elinde

SÜPER Lig’de bu hafta G.Saray deplasmanına konuk olacak olan F.Bahçe’de teknik direktör Dick Advocaat, hafta başındaki ilk idmanda takıma gerekli uyarıları yaptı. Hafta sonunu izinli geçiren sarı-lacivertli futbolcularla ilk olarak Ümraniye ile oynadıkları maçın değerlendirmesini yapan deneyimli hoca, daha sonra hafta boyunca uygulanacak antrenman formatından bahsetti.

YAPTIĞI durum değerlendirmesinde oyuncularından beklentilerini de sıralayan Advocaat, “Özellikle takım savunmamızda ciddi eksikliklerimiz var. Bireysel hatalar futbolun içinde var ancak oyun içinde gerekli yardımlaşmayı yapmazsanız bu yanlışlar devam edecek. Derbi maçlarında ve Avrupa’da nasıl oynadığınızı gördüm. Potansiyelinizi tekrar ortaya çıkartın. Sizden hem iyi futbol hem de galibiyet bekliyorum. Ayrıca alternatif oyun planları da deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘HIZINI KULLAN’

TAKIMIN en etkili hücum silahı Jeremain Lens’in rakipler tarafından durdurulması halinde işin hücum yönünde de sıkıntıların baş gösterdiğine dikkat çekti 69 yaşındaki hoca. Bu konuda Hollandalı süper yıldızla da bire bir görüşme gerçekleştiren Advocaat, şu ifadeleri kullandı: “Senin oyun içinde pasifize edilmen tüm takımı etkiliyor. Orta sahadaki arkadaşların yaptıkları baskıyla sana alan açacaklar. Sen de bu fırsatları değerlendir ve hızınla sonuca git. Oyun içinde markajdan kurtulman ve biraz daha özgür oynaman gerekiyor. Sıkça yerini değiştir, hatta gerekirse forvete yakın oyna. Galibiyetin anahtarı sende.”

Haberin Devamı