Gazete Vatan Logo
Futbol Zagreb’de işimiz zor!

Zagreb’de işimiz zor!

Güntekin Onay, Dünya Kupası Elemeleri’nde ilk rakibimiz Hırvatistan’la oynayacağımız maç öncesi önemli tespitlerde bulundu:

Zagreb’de işimiz zor!

HIRVATİSTAN kabul etmek gerekir ki bizden daha yüksek kaliteye sahip oyunculardan kurulu, güçlü bir ekip. Ayrıca birlikte oynama alışkanlığına sahip, oturmuş bir oyuncu grubu var. Biz ise sürekli değişiklik içindeyiz. Bir türlü aradığımız istikrarı sağlayamadık. Avrupa Şampiyonası elemelerinde yola başladığımız İzlanda maçıyla, EURO 2016’ya giderkenki kadro arasında bile çok derin farklılıklar vardı. Turnuva bitti, 1.5 ay sonra yine bambaşka bir kadroya yöneldik. Önemli isimlerimizi başta Arda olmak üzere Fatih Terim kadroya almadı. Tüm bu şartlar içinde işimiz çok zor. Açıkçası ben sahaya çıkan bu 11’in en güçlü Milli Takım olduğunu düşünmüyorum.

EN CİDDİ EKSİK ARDA TURAN!

ULUSAL takımlar sahaya mevcutlar içerisinden en güçlü kadrolarıyla çıkarlar. Örneğin Portekiz.. Birçok genç yeteneğe sahip olmalarına rağmen Carvalho, Luis Nani, Ricardo Quaresma gibi deneyimli isimleri de EURO 2016’da oynattı. Milli Takım’da ahlaki ve disiplin kaynaklı nedenler dışında en iyi kimse o oynamalıdır bence.

Haberin Devamı

Kariyerinin en formda dönemini yaşayan Arda’nın olmaması bizim için ciddi eksiklik. Ayrıca sahaya çıkacak takımımızda birçok futbolcu kendi kulüplerinde oynamıyor ya da maç ritminden uzakta. Bu da bizim için ayrı bir handikap. Hırvatistan’da ise kaptan Srna’nın milli takımı bırakması ve maçın seyircisiz olması bizim için avantaj.

EMRE’NİN 2 YILA İHTİYACI VAR

GENÇ ve potansiyelli bir kadromuz var ama uluslararası deneyimleri yeterli mi bu tartışılır. Çok şeyler beklediğimiz 19 yaşındaki Emre Mor’un en az 2-3 yıla ihtiyacı var. Bu tip oyuncularımızı eskiden Ümit Milli seviyesinde pişirip daha sonra A takımda oynatırdık. Şimdi ise Ümit Milli Takım köprü olmaktan çıktı.

YENİ bir kadroyla Hırvatistan karşısına çıkacağız. İşimiz kolay değil. Saha içinde yüksek enerji, taktiksel disiplin, fiziksel mücadele ve teknik beceri ortaya koyabilirsek istediğimizi alabiliriz. Ama futbolda ne yazık ki her şey 3-5 günde olmuyor. Bu oyuncu grubunun birlikte oynama alışkanlığı için zamana ihtiyacımız var. Bu takımın gücü ve geleceği konusunda Hırvat maçı bazı fikirler verecektir. Eğer kötü bir futbolla farklı bir yenilgi alırsak salı gününden itibaren Türk futbolunda yine kaotik bir sayfa açarız.

Haberin Devamı