Gazete Vatan Logo
İspanya Zamanında Asensio’ya 2M Euro’yu çok gören Barcelona pişman!

Zamanında Asensio’ya 2M Euro’yu çok gören Barcelona pişman!

İspanya Süper Kupası'nın hem ilk maçında hem de ikinci maçında Barcelona'yı dağıtan genç yıldız Marco Asensio zamanında Barcelona'nın kapısından dönmüştü. Bunu öğrenen Barça taraftarları ise hayal kırıklığına uğradı.

Zamanında Asensio’ya 2M Euro’yu çok gören Barcelona pişman!

İspanya Süper Kupası’nın hem ilk maçında hem de ikinci Barcelona ağlarındaki örümcekleri avlayan Marco Asensio da futbolun yeni yıldızlarından biri. Henüz 2 yıl önce Mallorca’da asgari ücrete futbol oynayan Asensio şu anda Cristiano Ronaldo’nun varisi olarak görülüyor.

Asensio 1996 yılında Katalan kıyılarında, Mallorca’da, dünyaya geldi. Hollandalı annesi onun adını Marco van Basten’e olan hayranlığı sebebiyle Marco koydu.

Çoğumuz “Horacio Gaggioli” ismini bilmeyiz. Kendisi Lionel Messi’yi 2000 kışında Arjantin’den Barcelona’ya getiren adamdı. Ve Horacio, Marco Asensio’yu da Akdeniz kıyılarında keşfetmişti.

Horacio, Marco’yla ilgili “Onu gerçekten çok beğendim. O harika bir futbolcuydu. Her anlamda olağanüstüydü. Tıpkı Messi gibi, kendisinin çok önemli bir futbolcu olacağını size gösteriyordu. Aynı zamanda insanları da kendi çevresinde toplayabilen bir karakteri var. Bu özellik sadece sayılı oyuncuda vardır.”

DUVARINDA ZINEDINE ZIDANE POSTERİ VARDI

Asensio 17 yaşında Mallorca’nın gençlik akademisinden mezun olurken adı İspanya’da çoktan konuşulmaya başlanmıştı.

Haberin Devamı

2014-2015 sezonu başlarken Asensio polis olan abisinin evinde asgari ücrete top oynuyordu. Asensio’nun hayatı o yıl değişti. Horacio’ya göre o sezon Avrupa’daki “tüm kulüpler” kendisini istedi.

İşte Barcelona da o kulüpler arasında en ciddi olanlardandı. Marco için 2.5m Euro verdiler. Mallorca ise 4.5m Euro istedi. Barcelona bu teklifi “ona bu kadar para harcayamayız” diyerek reddetti. Daha sonra pişman olan Barcelona tekrar devreye girdiğinde artık her şey için çok geçti.

Mallorca’nın yerlisi ünlü tenisçi Rafael Nadal, Marco’yu keşfetti ve Real Madrid başkanını arayıp onu almasını söyledi. Başkan ise telefonu kapatıp hemen Marco’yu aradı, “Sakin ol, Marco, artık bir Real Madrid oyuncususun.”

O zamanlar kendisine ait sadece bir odası olan Marco Asensio, duvarında asılı olan Zinedine Zidane posterine her gece bakıp hayal kurardı. Ve bu genç adamın hayali gerçek oldu. Real Madrid Marco’yu sadece 4m Euro’ya transfer etti.

Haberin Devamı

Bu olay hala İspanya’da Barcelona’nın tarihindeki en büyük hata olarak anımsanıyor.

(Buzzspor)