Gazete Vatan Logo
Galatasaray Zirveye Aslan pençesi!

Zirveye Aslan pençesi!

Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray evinde ağırladığı Antalyaspor'u 3-0 yenerek liderliğe yükseldi.

Zirveye Aslan pençesi!

ANTALYA’YI 3-0 gibi net bir skorla yenen G.Saray tekrar liderlik koltuğuna oturdu. Taraftarı önünde istekli ve etkili oynayan Cimbom Gomis’in iki ve Feghouli’nin golleriyle galibiyete ulaştı.

LİGDE oynadıkları son maçta Sivas karşısında mağlup olan G.Saray’da Fatih Terim tam 5 isimde değişikliğe gitmişti. Cezalı olan Muslera ve sakat olan Denayer dışında Mariano, Yasin ve Tolga maça yedek kulübesinde başladı. Hücum hattında Feghouli, Belhanda, Rodrigues üçlüsü Gomis’i iyi besleyince sarı-kırmızılılar oyunu domine etmekte gecikmedi.

RODRIGUES UÇTU

14’te Rodrigues’in şutu savunmaya çarpıp Gomis’in önünde kaldı. Gomis de tam köşeye harika vurarak perdeyi açtı: 1-0. 20’de Rodrigues orta sahanın kendi kısmında aldığı topla rakip ceza sahana sanki bir anda ışınlandı. Yanındaki Antalyalılar’ı bir bir geçip yerden bıraktı. Gomis ise uzak köşeye vurarak farkı açtı: 2-0. 38’de Belhanda’nın adrese teslim pasını, Feghouli önce düzeltti sonra düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı: 3-0.

2. devrenin hemen başında Selçuk harika getirdi, defansın arkasına derinlemesine pas attı. Gomis yine çok sert vurdu. Ancak bu sefer direk gole izin vermedi. Son bölümde Nagatomo’nun orta şut karşımı vuruşunu kaleci çataldan kornere çeldi ve G.Saray 3-0 sahadan galip ayrıldı.

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Antalyaspor'u konuk eden Galatasaray'ın kadrosunda 3 değişiklik yapıldı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nda Atiker Konyaspor'a karşı yapılan çeyrek final rövanş müsabakasının ilk 11'inde 3 değişikliğe giderek takımını sahaya sürdü.

Sarı kart cezalısı Fernando Muslera'nın yokluğunda kaleyi Cedric Carrasso'ya emanet eden Terim, Hakan Balta'nın yerine Maicon Roque'ye, Sinan Gümüş'ün yerine de Garry Rodrigues'e şans verdi.

Galatasaray'da tedavileri süren Jason Denayer ve Fernando Reges, kadroda yer almadı.

Carrasso ikinci kez şans buldu

Sarı-kırmızılı ekibin sezon başında kadrosuna kattığı Fransız file bekçisi Cedric Carrasso, ikinci kez görev yaptı.

Haberin Devamı

Daha önce Ziraat Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında Sivas Belediyespor'a karşı sahaya çıkan Carrasso, Muslera'nın sarı kart cezalısı olması nedeniyle Süper Lig'deki Antalyaspor karşılaşmasında kaleyi korudu.

Süper Lig'de ilk maçına çıkan tecrübeli kaleci, tribünlerden de alkış aldı.

Mariano yine yedek

Galatasaray'da Martin Linnes'in performansı, Mariano Filho'nun üst üste ikinci resmi maçta da yedek soyunmasına neden oldu.

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Atiker Konyaspor karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Martin Linnes'in başarılı performansı sonrası teknik direktör Fatih Terim, bu oyuncuyu Antalyaspor önünde de başlangıç kadrosunda tuttu ve Mariano bir kez daha yedek soyundu.

Saygı duruşunda bulunuldu

Karşılaşma öncesi, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen güvenlik güçleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Maç öncesi seremonide saygı duruşu gerçekleştirilirken, tribünlerden de "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." tezahüratları yapıldı.