Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Zirveye Başakşehir ayarı!

Zirveye Başakşehir ayarı!

Ev sahibi daha 17. dakikada Cengiz Ünder (7, 17) ve Adebayor (12) ile 3-0’ı bulup Kartal’ı şoke etti. 87’de ise Demba Ba skoru belirledi. Siyah-beyazlılar kazansaydı bitime 5 maç kala 10 puana çıkacak olan fark bu sonuçla 4’e indi, yarış yine kızıştı.

Zirveye Başakşehir ayarı!

STOPERLERİ Yalçın ve Epureanu ile orta sahası Mahmut’tan yoksun Başakşehir, Beşiktaş’ı şok etti. Üstelik 17 dakikada.

PEKİ bu nasıl oldu? Mossoro’yu forvet arkasından sağ kanada ek bir oyuncu olarak sokan Abdullah Avcı, Cengiz’i Adebayor’un yanına yollayıp gizli bir santrfor gibi kullandı. Bu taktik 7’de ilk golü getirdi. Sağdan Mossoro çevirdi, topu ceza sahasında alan Cengiz, Marcelo’yu çabukluğuyla geçip uzak köşeye topu yolladı: 1-0.

12’DE ise bu kez stoper Attamah orta sahada bulduğu boşluğu kullanıp topla öne çıktı, Beşiktaş’ın solundan kaçan Visca’yı topla buluşturdu ve onun asistinde arkada Adebayor skoru 2-0 yaptı.

ATIBA BİLE HİÇ YOKTU

15’TE Beşiktaş önce Oğuzhan’la direğe takılırken devamında Talisca ile kaleci Volkan’ı geçemedi. Bunun 2 dakika sonrasında yine ilk goldeki gibi Mossoro derin pasla defans arkasına sarkıttığı Cengiz dar açıdan vurdu, Fabri kapattığı köşede müdahale etti ama top önce direğe, sonra ağlara gitti: 3-0.
BU süreçte Beşiktaş’ta orta sahanın Atiba da dahil oyunda olmadığını söylemek gerek. Savunmadakiler de birbirinden uzak olunca çok pozisyon verdiler, Başakşehir’in yüzde yüz isabetle oynaması da Kartal’ın şanssızlığı oldu.
DEVAMINDA iki takımın da pozisyonları var ama Başakşehir kötü son vuruşlar, Beşiktaş ise yakaladığında Volkan Babacan’ı geçememesi nedeniyle golü bulamadı. 87’de ise Emmanuel Aboubakar’ın uzun pasında Caiçara’nın önüne geçip topu alan Demba Ba sert vurup skoru belirledi: 3-1.
BEŞİKTAŞ beraberlik dahi alsa şampiyonluk yolunda büyük bir adım atacaktı. Sahaya bunun için çıkmadı ve yenildi. Şimdi fark 4 puan ve gelecek hafta çok kritik.

Haberin Devamı