Gazete Vatan Logo
Futbol Zor ama imkansız değil

Zor ama imkansız değil

Yazarımız Güntekin Onay’a göre Milli Takımımız bugünkü Hollanda maçında‘Önce defans’ demeli.

Zor ama imkansız değil

Vatan Gazetesi yazarı Güntekin Onay, bu akşam oynayacağımız Hollanda maçını değerlendirdi.

HOLLANDA’YLA final niteliğinde bir maç oynayacağız. Kaybedersek gruptaki şansımız mucizelere kalacak. Ancak bir beraberlik dahi Portakallar’ı bizden uzaklaştırmayacak ve grupta 3.’lük için şansımızı sürdüreceğiz. Tabii ki bütün hesaplar galibiyet üzerine yapılmalı.

HOLLANDA’DA Arjen Robben ve Robin van Persie gibi dünya çapında iki yıldız yok. Ancak Klaas-Jan Huntelaar ve Bas Dost gibi golcüler çok formda. PSV’li Memphis Depay da gözardı edilecek bir oyuncu değil. Son derece seri ve yetenekli oyunculara sahipler.

POZİSYONLAR ÜRETİRİZ

GÜÇLÜ bir savunma kurgusuyla rakibe kesinlikle alan bırakmamalıyız. Hollanda geniş alanları çok etkili kullanabilir ve cezayı keser. Kompakt ve yardımlaşmalı bir savunma şart.

EĞER defansif anlamda sorun yaşamazsak hücumda pozisyonlar üretebileceğimiz bir rakiple oynayacağız. Arda gibi önemli bir yıldızımız oynamayacak. Ancak Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu, Burak Yılmaz hatta Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi problem çözebilecek nitelikte yıldızlarımız var. Her an, her dakika oyun nasıl giderse gitsin golü bulabiliriz. Önemli olan takım savunmasını iyi inşa edebilmemiz.

Haberin Devamı

YÜKSEK TOPLARA DİKKAT

BİRER birer baktığımız zaman savunma hattında sorun yaşayabiliriz gibi gözüküyor. Bu yüzden takım halinde hareket edip defansif zaafiyetlerimizi bertaraf etmemiz şart. Hollanda gibi bir rakibe deplasmanda iyi bir savunma kurgusu tesis edemezseniz sahadan hüsranla ayrılırsınız.

SNEIJDER’İN pas kanallarını kapatmak ve onun etkili bölgelerde topla buluşmasını minimize etmek zorundayız. Yüksek toplarda, kornerler ve serbest vuruşlarda Türk futbolunun kanayan yarasını da durdurmamız bu akşam için şart.

İŞİMİZ kolay değil. Ancak Robben gibi bir süper starın olmaması böyle bir finalde bizim için büyük şans. Zor ama imkansız değil...