Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Şimdi UEFA düşünsün

Şimdi UEFA düşünsün

13. Ağır Ceza, Aziz Yıldırım hakkında yeniden yargılama kararı verdi, F.Bahçe’ye hem Avrupa hem de tazminat yolu gözüktü

Şimdi UEFA düşünsün

İSTANBUL 13. Ağır Ceza Mahkemesi günlerdir merakla beklenen kararını dün açıkladı. Yargıtay’ın şike davasıyla ilgili kararları onaylamasının ardından F.Bahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar yeniden yargılanma ve infazın durdurulması talebinde bulunmuştu. Bu başvuru üzerine dosya incelemesi için Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun’a yönlendirildi.

Dosyayı bir ay süreyle inceleyen savcı Coşkun geçen hafta 10 sayfalık bir kararla ‘yeniden yargılama yapılması’ gerektiğini bildirdi ve dosyayı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi.

DİNLEME ÇIKARILDI

MAHKEME, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, İlhan Ekşioğlu, Abdullah Başak, Ahmet Çelebi ve Selim Kımıl’ın yeniden yargılanmasına karar verdi. Mahkeme bu yeniden yargılama talebini oy birliği ile kabul etti. Kabul gerekçesi olarak ise 6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nda yapılan değişikliği gösterdi. Mahkeme, bu değişiklikle teknik takip ve dinleme şekillerinin bu kanundan çıkarıldığının altını çizerken, sanıkların Yargıtay’ca onaylanan dosyadaki dinleme ve izlemenin eski kanun kapsamında olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

DURDURMA İSTİYORLAR

AZİZ Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın da infazının ertelenmesine karar veren mahkeme bu kararı oy çokluğu ile aldı. Kararda üye hakim Mehmet Uğurlu muhalefet şerhi koydu. Ancak mahkeme yeniden yargılama kararı verilen sanıkların tutuklanmasının telafisi imkansız zararlara yol açabileceği gerekçesiyle talebi kabul etmedi.
DÜNKÜ kararın ardından Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların yeniden yargılanmaları sonrasında F.Bahçe Kulübü, Avrupa kupalarına katılmak için de hukuk savaşına girecek. Bugün İsviçre Federal Mahkemesi’nde görülecek davada dosya sunumu yapılacak. Dünkü gelişmelerle birlikte eli kuvvetlenen Kanarya, İsviçre’den CAS’ın verdiği 2 yıl men cezasıyla ilgili olarak yürütmeyi durdurma kararının çıkmasını bekliyor.
GEÇERLİLİĞİ KALMADI...
Ancak olumsuz sonuç alınsa bile UEFA’nın ceza verirken dayanak olarak kullandığı polis fezlekelerinin son kararla birlikte geçersiz kılındığını savunan F.Bahçe, hem kulübün, hem Türkiye’nin imajını zedelediği hem de kulübü maddi olarak ciddi zarara uğrattığı gerekçesiyle Avrupa futbolunun patronuna yüklü bir tazminat davası açacak. Ayrıca takımın bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılması için de hukuki mücadele verilecek.

Haberin Devamı