Gazete Vatan Logo

Emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek formülü nedir, neleri kapsayacak? Emekliye bölgesel destek başvuru şartları açıklandı mı, ne zaman başvuru yapılacak?

Emekli vatandaşlar için bölgesel destek verileceği iddiaları gündeme gelince desteğe yönelik araştırmalar da hızlandı. İddialara göre düşü emekli maaşı alanlar için şehrin ekonomik parametreleri göz önünde bulundurularak yardımlar verilecek. Peki, Emekliye bölgesel destek ne zaman verilecek, bölgesel destek nedir, şartlar açıklandı mı, kapsamı ne olacak, gerçekten emekliye bölgesel destek verilecek mi?

Emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek formülü nedir, neleri kapsayacak? Emekliye bölgesel destek başvuru şartları açıklandı mı, ne zaman başvuru yapılacak?

En düşük emekli maaşı olan 10 bin TL için bölgesel destek düzenlemesinin masada olduğu iddia edildi. Düzenlemeyle düşük emekli maaşı alan vatandaşlara elektrik, kira, gıda, su ve doğalgaz yardımı yapılacak. Söz konusu iddiaların ardından emekliler arama motorlarına yönelerek emekliye bölgesel destek mi verilecek, bölgesel destek nasıl olacak, hangi şartlar aranacak, başvurular başladı mı, ne zaman yapılacak? Gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, bölgesel destek nedir?

EMEKLİYE BÖLGESEL DESTEK Mİ VERİLECEK?

'Bölgesel destek' olarak adlandırılan düzenlemenin şu an masada olduğu iddia edilse de resmi kanatlardan bir açıklama gelmedi.

BÖLGESEL DESTEĞİN KAPSAMI NASIL OLACAK, ŞARTLARI NELER?

İddialara göre kişinin destek alması için gelirinin 10 bin TL'yi geçmemesi, hane içindeki tek gelirin 10 bin TL'lik emekli maaşı olması ve başka gelirin olmaması ile kişinin kirada oturması şartlar arasında yer alacak.

Kriterlerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından da netleştirileceği de diğer iddialar arasında yer alıyor.

Haberin Devamı