Gazete Vatan Logo
Başakşehir Gümüşdağ: Terim tercihi doğru!

Gümüşdağ: Terim tercihi doğru!

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Fatih Terim, G.Saray’da da önemli ilklere, başarılara imza attı. Yerli teknik adamı destekleyen ve çalışmayı tercih eden biriyim.” dedi.

Gümüşdağ: Terim tercihi doğru!

“Fatih Terim, G.Saray’da da önemli ilklere, başarılara imza attı. Yerli teknik adamı destekleyen ve çalışmayı tercih eden biriyim.”

SÜPER Lig’in ilk yarısını geçtiğimiz sezon olduğu gibi lider tamamlayan ve üst üste iki yılı da zirvede kapatan Medipol Başakşehir’de başkan Göksel Gümüşdağ, şampiyonluğun da en büyük adayı olduklarını söyledi... Anadolu Ajansı Spor Masası’na katılan Gümüşdağ, şu ifadeleri kullandı:

“FATİH Hoca yakın dostumdur. G.Saray’da da önemli ilklere, başarılara imza attı. G.Saray’ın Fatih Terim tercihinin doğru olduğunu düşünüyorum. TFF’de ikinci başkanlık görevi yaptığımda da o dönem milli takımda Hiddink vardı. Abdullah Avcı’nın gelmesi konusunda oy kullanmıştım. Yerli teknik adamı destekleyen ve çalışmayı tercih eden biriyim. Başarılı olan yabancı hocalar da var. Takımlarımız yabancı hocaları da denedi ama sonra yeniden yerliye döndüler.”

‘Kulübün tamamı satılamaz’

“BAŞAKŞEHİR Futbol Kulübü’nü satmak gibi bir düşüncemiz yok. Uluslararası şirketler nasıl ortaklık, evlilik yapıyorsa biz de böyle bir yapı bulursak bu ortaklığa açık olduğumuzu söylüyoruz. Kulübümüzün ekonomisini daha da büyütmek için böyle bir şey olabilir. Inter, Milan, Aston Villa gibi örnekler var.
TÜRKİYE’DE bir model oluruz, bunun öncülüğünü yaparız düşüncemiz var. Mart ayında Çin’in Şanghay kentinde bir sunumumuz olacak. Başakşehir’in daha da büyümesi için neden olmasın? Tamamının satılması söz konusu değil.”

Haberin Devamı

‘Emre umarım devam eder’
“EMRE Belözoğlu kariyerinin en iyi dönemini yaşıyor. Hocası memnun, arkadaşları seviyor, kaptanlığı en iyi şekilde yapıyor. Biz de memnunuz. Önceliğimiz şampiyonluk. Ona kilitlendik. . Sezon sonu Emre ile ilgili değerlendirmemizi yapacağız. Umarım futbola devam eder, etmese de biz her zaman ona bu ailede bir yer buluruz.”
‘G.Saray başkanlığını düşünmüyorum’
“LİDER takımın başkanıyım, burada hedeflerimiz ve vizyonumuz var. G.Saray Kulübü Başkanı, çok sevdiğim, çok kıymetli bulduğum ve değerli bir dostumdur. Dursun Özbek’in mali disiplin noktasında yaptığı başarılı çalışmaları takdirle izliyorum. G.Saray başkanlığıyla ilgili bir düşüncem yok.”
'Kulüpler yasası çıkmalı'
“KULÜPLERDEKİ yapılar dernekler üzerine. Çok farklı sıkıntılar oluşuyor burada. Stadı kiraladık, ‘AŞ olamaz, stadı kiralamak için dernek olmalısın.’ diyorlar. Tamamen artık şirketleşmeye gitmeliyiz. Şirketleşmede, borçlandırmadan sorumlu oluyorsunuz. Dernekte böyle bir şey yok. Kulüpler Yasası çıkmalı.”

Haberin Devamı