Gazete Vatan Logo
Süper Lig Kayıp aranıyor

Kayıp aranıyor

Yönetim destek için Karabük'teydi, primler katlandı ancak Arena'da Aslan kesilen G.Saray'ın dış sahadaki kaderi değişmedi

Kayıp aranıyor

G.Saray'ın kronikleşen deplasman fobisi Karabük'te de son bulmadı. Oysaki maç öncesi her şey sarı-kırmzılıların lehineydi. Akhisar'a karşı alınan 6-1'lik galibiyet sonrası yönetimin aldığı karar, başkan dahil herkes deplasmana gelmiş üstüne üstlük primlerde ikiye katlanmıştı. Ancak bu faktörlerin hiçbiri Aslan'ın galibiyetle İstanbul'a dönmesini sağlayamadı.



Mancini, Chelsea maçı öncesi Eboue'yi yancı sınırına takıldığı için oynatmazken sağ bekte Veysel yerine Sabri'yi tercih etmişti. Maça iki taraf da temkinli başladı. Tolunay Kafkas, sarı-kırmzılıların orta sahasına yaptığı presle kazanılan topları konntra ataklara dönüştürmeyi planlayan bir anlayışla sahaya sürmüştü öğrencilerini. Bu nedenle ilk dakikalar orta saha mücadelesi halinde geçti.

İlk tehlikeli atak 17'de geldi. Melo'nun defansın arkasına attığı pasa Burak düşerken vurdu. Kaleciyi geçen topu defans çizgiden çıkarmayı başardı. Bu posizyondan sadece iki dakika sonra Sneijder'in ortasına arka direkte kafayı vuran Drogba çerçeveyi tutturamayınca G.saray yüzde yüzlük golden oldu. Kanatlardan gol kovalayan Aslan 32'de soldan Telles'in ortasını altı pastan dışarı yollayan Burak'la bir kez daha fileleri havalandırmaya çok yaklaştı.

TEMPO DÜŞTÜ

2. yarıya Karabük hızlı başladı. Eneramo'nun karşı karşıya kaldığı pozisyonu Muslera ayaklarıyla önledi. Ancak sakatlık geçiren Uruguaylı file bekçisi yaklaşık 5 dakika tedavi gördükten sonra oyuna devam edebildi. Bu sakatlık zaten temposu düşük maçı iyiyce yavaşlatmaya yetti. 73'te Yekta'nın geri pası kısa düşünce fırsatcı Emeramo araya girerek hızla içeri kat etti. Yerden vuurşunu son anda Hakan engelledi. 87'de Drogba kendi getirdiği topla içeri girerken verdiği pas Umut'un arkasına düşmese gol olması işten bile değildi.

G.Saray, Karabük deplasmanında da hayati 2 puan bırakarak Şampiyonluk umutlarını F.Bahçe'nin puan kaybetmesine bağladı.

MAÇ FAZLASIYLA PUAN FARKI 5

Şampiyonluk yarışında büyük bir yara alan Galatasaray bu skorla puanını 49'a çıkardı. Maç fazlasıyla lider Fenerbahçe ile olan puan farkını 5'e indirdi.

Karabükspor ise puanını 35'e çıkardı.

Devre arasında olay!

İlk yarı bittikten sonra soyunma odasına giden Galatasaraylı futbolculardan Burak Yılmaz'a Karabüksporlu taraftarlardan yabancı cisim atıldı. Yıldız futbolcuya isabet eden herhangi bir cisim olmadı.

Burak Yılmaz ilk yarıda da bir pozisyonda da penaltı itirazında bulunmuştu.

MANCİNİ'DEN YOĞUN İTİRAZ

Galatasaray'ın İtalyan Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın hakemi İlker Meral'e uzun süre itiraz etti. Bir pozisyonda Karabükspor'lu Erkan'ın Melo'ya tekme attığını hakeme anlatan Mancini, uzun süre İlker Meral'e isyan etti.

Haberin Devamı