Gazete Vatan Logo
Galatasaray Derbi kâbus oldu!

Derbi kâbus oldu!

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray Atatürk Olimpiyat Stadı'nda kozlarını paylaştığı maç yarıda kaldı

Derbi kâbus oldu!

Festival havasında başlayan Beşiktaş-G.Saray derbisi tatsız bitti. 90 dakika boyunca her iki taraf da kuralların dışına çıkan bir sertliği sahaya yansıtmazken 90. dakikadan sonra ise ortalık karıştı... Sarı-kırmızılılar Drogba’nın 2 golüyle son dakikalara 2-1 önde girerken Muslera, Motta ile çarpışmasının ardından topu taca atarak tedavisinin yapılmasını istedi.

Beşiktaş'ın hocası Slaven Bilic ise Uruguaylı file bekçisinin zaman geçirdiği gerekçesi ile hakeme itiraz etti.. İlk yarıda da hakem Fırat Aydınus’a itiraz eden ve uyarı alan Bilic, 2. itirazının ardından tribüne gönderildi. Muslera’nın taca attığı topu, Beşiktaşlı oyuncular, son fırsat olarak kullanmak isteyip sarı-kırmızılılara vermezken bu kez Melo, topla ilerleyen Motta’ya sert girdi ve ortalık savaş alanına döndü.

Kırmızı kart gören Melo’nun üzerine Beiktaşlı oyuncular yürürken Drogba ve Dany olayların büyümemesi için, Brezilyalı oyuncuyu olay yerinden uzaklaştırıp soyunma odasına gitmesi için kenara kadar getirdi. Bu sırada bazı Beşiktaşlı taraftarlar sahaya girmek isterken Melo da dışarı çıkarken formasını çıkarıp tribünlere gösterince gerilim daha da arttı.

Sahaya yabancı maddeler yağarken bu kez yüzlerce siyah-beyazlı taraftar sahaya girerken ‘Her yer Taksim her yer direniş’ sloganıyla polise doğru koştular. Polis ve güvenlik görevlileri, soyunma odalarına doğru giderken bir süre sonra gelen destek kuvvetlerle birlikte yeşil zemine yeniden çıkıp saha içindeki taraftarları dışarı çıkarıp bazınlarını da gözaltına aldılar.

Sahanın karışmasıyla birlikte oyuncular, teknik direktörler ve hakemler soyunma odalarına giderken tatil edilen maç ile ilgili son kararı Türkiye Futbol Federasyonu verecek.


SKANDAL KARELER İÇİN TIKLAYINIZ

Uzatmalarda Melo kırmızı kartla oyundan ihraç edilirken sahaya atlayan seyirciler olunca oyuncular soyunma odasının yolunu tuttu.

Bu dakikadan sonra ise tribünler bir anda sahaya doluşmaya başladı. Güvenlik güçleri yetersiz kalırken taraftar soyunma odalarına doğru koşmaya başladı. Çaresiz kalan güvenlik güçleri ise kaçarak canlarını kurtarmanın peşine düştü.

Kısa bir süre sonra Çevik Kuvvet sahaya girerken taraftarlar yatışarak yeniden tribünlerdeki yerlerine döndüler.


TATİL EDİLDİ

90+3. dakikada taraftarların sahaya girmesiyle duran derbi maç, hakem Fırat Aydınus tarafından tatil edildi. Hakem heyetinin soyunma odasına gitmesinin ardından, yaklaşık 1 saat sonra maçın tatil edildiği açıklandı. Futbol Disiplin Talimatı'nın 20. maddesi gereğince tatil edilen derbi maçla ilgili kararı, yetkililerden gelecek raporlar doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu verecek. TFF'nin, Beşiktaş'ı hükmen mağlup etmesi veya derbiyi 2-1 Galatasaray lehine tescil etmesi bekleniyor.


Haberin Devamı