Gazete Vatan Logo
Süper Lig F.Bahçe'nin gönlü 'Zengin'

F.Bahçe'nin gönlü 'Zengin'

Haftaya ezeli rakibinin 10 puan önünde giren Kanarya 23'te eski oyuncusu Bienvenu'yü durduramadı. 42. dakikada Kuyt skoru eşitlese de bu kez son bölümde gol Erkan Zengin'le 83’te Es-Es'ten geldi.

F.Bahçe'nin gönlü 'Zengin'

Çalıştırdığı her takıma farklı bir kimlik kazandıran Ersun Yanal kendi yarattığı canavarın kurbanı oldu, geçtiğimiz sezon Eskişehir'in başındayken tüm istatiktiklerde F.Bahçe'ye kafa tutan takıma karşı çıktığı maçta yine kendi silahıyla vuruldu. Topla oynayan, çok ve hızlı pas yapan Es-Es, Yanal'ın takımını tanınmaz hale getirdi.

Torku Konya karşısında seyircisinin de yardımıyla ite kaka kazanan sarı-lacivertliler, zorlu deplasmanda oyuna çok tutuk başladı. Emenike'nin yokluğu takımı bekleninden çok etkilemiş olacak ki sarı-lacivertliler hücumda çok etkisiz kaldı. Bunu fırsat bile ev sahibi yüklendi de yüklendi. Önce 7'de Bienvenu ardından da 12'de Erkan'la geldi. Birinde Alves diğerinde kademeye girdi, diğer de auta çıktı.
16'DA ilk kez tehlikeli geldi F.Bahçe. Ama Samuel Holmen'in pasını Pierre Webo değerlendiremedi. 19'da da Kuyt'ın ortasında Raul Meireles bonkör davranınca top kalecide kaldı.

3 TOP DİREĞE

10 dakikalık orta saha boğuşmasından sonra Es-Es vites arttırdı. Jorquera'nin araya pasında Bruno Alves'in ıskasını iyi değerlendiren Bienvenu cezayı kesti.
BU golden sonra 36'da Sow'la tabelayı değiştirme fırsatını tepen F.Bahçe, 42’de o ana kadar hatasız oynayan Akaminko sayesinde beraberliği buldu. Meireles'in ortasını adeta Caner'e servis yapan Akaminko, Kuyt'ın altın vuruşuyla yıkıldı ve maç 1-1'e geldi.

2. yarıda dümenin F.Bahçe'ye geçmesini bekleyenler terse yattı. Webo'nun sakatlanıp çıkması sarı-lacivertlilerin oyununu gözle görülür şekilde etkilemiş olacak ki, orta alanı bile geçmekte zorlandılar. Kenardan yapılan hamleler de skoru değiştirecek kapasitede değildi. Tüm olumsuzluklara rağmen sorumluluk alan Kuyt, 47'de bomboş kaçırdı, 53'te de el yordamıyla ağları buldu ama gol geçersiz sayıldı.

Bu dakikaya kadar 3 topu direğe takılan son dakikaların takımı F.Bahçe, Eskişehir oyundan düşmeyince maça havlu attı. 83'te Necati'nin pasında topla buluşan Erkan, ilk golde de bariz hata yapan Alves'in hamlesinde geç kalan kalmasını affetmedi ve Es-Es, çok zorlu bir deplasman girdabına giren F.Bahçe'ye acımadı.

Haberin Devamı