Gazete Vatan Logo
Futbol G. Saray'ın olduğu yerde Umut hep vardır!

G. Saray'ın olduğu yerde Umut hep vardır!

G.Birliği karşısında soyunma odasına 2-0 geride giden Cimbom, 2. yarıda şahlandı

G. Saray'ın olduğu yerde Umut hep vardır!

G.SARAY'IN Sneijder, Selçuk, Burak, Melo gibi yıldızları var ama ilk yarıda ortaya ne bir oyun ne de bir ruh koyabildi. 45 dakika rakip kalede bir pozisyon bile bulamayan Mancini'nin öğrencileri yaptıkları hatalar neticesinde geriye 2-0 geriye düştü, 2. yarıdaki uyanış ise galibiyeti son dakikada getirdi: 3-2.

LİGİN bitimine 3 hafta kala kendi evinde G.Birliği'ne karşı oynuyorsun, Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitme vizesi almak adına artık her maçın final ama daha dakika 12'de 2-0 yenik durma düşüyorsun. Hem de daha iki pas yapmadan. Devre arası Mancini 'Bu takım benim değil' diyor tamı tamına 9 transfer yapıyor, bunlardan sadece 3 tanesini kadroya alıyor (Hajrovic, Veysel, Telles.) Bir de üstüne üstlük Muslera sakat olduğu için yok.

MANCINI oyuncu tercihlerini, rotasyonu, sürpriz isimleri oynatması bir yana asla vazgeçmediği 4-3-3 ile başladı 90 dakikaya. Ama sanki kimse G.Saraylı oyunculara başlama düdüğünün çaldığını söylememiş gibiydi. Bunu fırsat bilen Şifo'nun öğrencileri oyunu istediği gibi domine etmeyi kısa sürede başardı. İleride yaptıkları baskıyla G.Saray savunmasını hataya zorladılar.

ASLAN UYANDI

6'da Hakan Balta'nın ağır kaldığı pozisyonda ters kademeye giren Semih Kaya, Ermin Zec'ten topu alamadı. Onun derinlemesine attığı pasla içeri giren Oktay, sakat Muslera'nın yokluğunda kalede olan Ufuk'un yanından topu ağlara yolladı: 1-0. Bu golle beraber canlanır diye beklenen sarı-kırmızılılar tam tersine adeta dağıldı. Paslar isabetsiz, ne ileride baskı var ne geride adam paylaşımı...

Hal böyle olunca Ankara temsilcisi cezayı çok geçmeden kesti. 12'de ilk golün sahibi Oktay Delibalta ortaladı Zec, Ufuk'u bir kez daha avladı: 2-0.

2. yarı işler tam tersine döndü. Sanki ilk yarıdaki takım gitmiş yerine G.Saray gelmişti. 51'de Sneijder'in uzaklardan şutunu Dahlin direk dibinden zorlukla çeldi. Bu şut adeta uyanışın işaretiydi. 61'de Telles'in yerden şutunu durduran Burak dönerek tamamladı ve durumu 2-1 yaptı. 63'te Burak'ın aşırtma vuruşunu çizgi üzerinden çıkarmak isteyen Ahmet topu kendi ağlarına yolladı: 2-2.

DAKİKALAR azaldıkça atak üstüne atak yapan sarı-kırmızılılarda 80'de Melo'nun kafa vuruşunda üst direk gole izin vermezken 84'te yine Melo'nun yerden şutunu Dahlin kurtarmayı başardı. Uzatmanın son dakikasında bir mucize gerçekleşti. Sabri sağ çizgiden sol ayakla ortaladı arka direkte Umut tamamlayan isim oldu: 3-2.

Haberin Devamı