Gazete Vatan Logo
Futbol G.Saray'dan dev adım

G.Saray'dan dev adım

Cimbom, 2014’te ligdeki ilk deplasman galibiyetini Elazığ’da aldı:

G.Saray'dan dev adım

G.SARAY 2. olup Şampiyonlar Ligi’ne direkt katılmak, Elazığ ise ligde kalmak için mutlaka kazanmak istiyordu. Kısacası iki takım adına 3 puan hayati önem taşıyordu.. Artık iyi futbol değil sadece sonuç önemliydi.

G.Saray’da birçok soru işareti belki de cevap bulacaktı bu deplasmanda. Herhalde Mancini de bunun farkına varmış olacak ki bu sefer kadroda oynamaya gitmemiş kimseyi de şaşırtmamıştı.

2’DE Chedjou’nun sektirdiği topta araya giren Deniz’in vuruşunu Muslera son anda ayağıyla çıkarmayı başardı. Bu pozisyonun kontrasında hakem Barış Şimşek çok tartışılacak bir karara imza attı.

Ceza sahası içinde topla buluşan Hajrovic, Ivesa’yı çalımlamak isterken Hırvat file bekçisinin müdahalesi ile yerde kaldı. Bütün G.Saraylılar’ın penaltı beklediği pozisyonda Şimşek devam dedi.

SON VURUŞLAR...

SARI-kırmızılılar aradığı gole 24’te ulaştı. Sneijder’in soldan ortasına Selçuk gelişine vurdu. Altıpasın üzerinde ayağını sokan Burak topun yönünü değiştirerek Ivesa’yı avladı: 1-0. Skor avantajını yakalayan Mancini’nin öğrencileri neredeyse bu dakikadan sonra ilk yarı bitene kadar kendi ceza sahasından çıkmadı. 29’da Batuhan çok sert vurdu, Muslera mutlak golü önledi. Elazığ kullandığı kornerler ve yandan ortalarla etkili olsa da son vuruşlardaki yetersizliği ile tabelayı değiştiremezken ilk yarının son dakikasında Sneijder orta sahada kendi kaptırdığı topla ceza sahasına kadar girdi. Bire bir pozisyonda zoru becerip kolayı yapamayıp topu Ivesa’nın üstüne nişanlayınca takımlar soyunma odasına G.Saray’ın 1-0’lık üstünlüğü ile gitti.

İKİNCİ yarıda da Elazığ saldıran, G.Saray kapanan taraftı. 51’de Batuhan, 69’da Sane bomboş pozisyonlarda kafayı vursalar da skoru bulamadılar. 65’te Muslera sakatlanarak çıktı, 71’de ise Elazığ Tanju’nun kırmızı kart görmesiyle on kişi kaldı. 83‘te oyuna sonradan giren Tello’nun ceza sahası dışından kaleye yolladığı sert şutta direk topa izin vermeyince maç 1-0 bitti.

Haberin Devamı