Gazete Vatan Logo
Süper Lig Şimdi Aslan düşünsün

Şimdi Aslan düşünsün

Beşiktaş, ligin dibindeki Kayseri'yi 2-1'le geçip bugünkü derbi öncesi 2'lik için çekiştiği G.Saray'ı strese soktu.

Şimdi Aslan düşünsün

G.Saray'ın F.Bahçe ile oynayacağı haftada fırsatı tepmedi Beşiktaş. Son 3 maçını kazanıp kümede kalmak için umutlanan Kayseri'yi yendi. Ama nasıl? Beşiktaş dün oynadığı futbolla "Ben 2. olacağım, bunu istiyorum" diyemedi.

Beşiktaş Oğuzhan'sız, Töre'siz sahaya çıkınca ofansif anlamda çok yetersiz kalıyor. Bu apaçık ortada ve yine şahit olduk. 41'de Necip sakatlanıp çıkınca mecburiyetten hazır olmayan Oğuzhan'ı sahaya sürdü Biliç ve o bile fark etti. Oğuzhan girene kadar 3 tehlike yarattı siyah-beyazlılar. 14'te Almeida ceza sahası dışından müthiş bir vole vurdu, Sinan harika çıkardı. 35'te ise Atiba pres yapıp topu kazandı, ardından pası verdi ama Almeida iyi kullanamadı. 36'da ise Almeida'nın şutu defansa çarpıp pas oldu fakat Olcay kale önünden dışarı vurdu.

43'te Almeida ve Olcay iyi iş çıkardı, Sinan ise büyük hata yaptı ve golü buldu Beşiktaş. Almeida kafayla çabuk oynayıp Olcay'ı defansın arkasına kaçırdı. Bu sırada Sinan da öne çıktı ama ne topa yetişebildi ne de geri dönebildi. Olcay da üzerinden topu kaleye yollayıp takımını öne geçirdi.
2. yarıda Okay ve Nobre'nin oyuna girmesiyle çok daha etkili bir Kayseri izledik. Beşiktaş'ı zorladılar. 47'de skoru da eşitleyebilirlerdi ama Nobre, Tolga'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu auta attı. 63'te Mouche soldan vurdu ama o da hedefi tutturamadı.

OKAY KRİZE SOKTU!

64'te önce Almeida ardından İsmail ile Sinan'a takılan Beşiktaş, 68'de ise Oğuzhan'la farkı 2'ye çıkardı. Hızlı çıktı siyah-beyazlılar, Oğuzhan ceza sahasına yaklaştı. Açıyı bulunca da ceza sahası dışından yaptığı vuruşla Sinan'ı hareketsiz bıraktı.

Beşiktaş idare ede ede maçı bitirecek gibi duruyordu. Ama 90+2'de o maç bitti duygusuyla bir anlık hata maçı krize soktu. Okay defans arkasına atılan topu tek vuruşla çok kolayca ağlara yolladı. Son 2 dakikada Kayseri'nin ceza sahasına doldurduğu topları iyi savunan siyah-beyazlılar kritik haftada istediğini aldı. Ama bu oyunla bundan sonra da o 3 puanları almak çok zor olur...

Haberin Devamı