Gazete Vatan Logo
Futbol Aslan bak! Kartal geçiyor

Aslan bak! Kartal geçiyor

Beşiktaş, G.Saray'ın kaybettiği haftada bu fırsatı kaçırmadı, Akhisar'ı devirip ligde 2. sıraya yerleşti

Aslan bak! Kartal geçiyor

SON haftalarda Gökhan Töre'nin oynadığı futbol Beşiktaş için çok büyük önem kazanmıştı. Siyah-beyazlıların hücumdaki etkinliği onun yaratıcılığına bağlı olmuştu neredeyse. Dün Akhisar karşısında Gökhan'ın yokluğu endişe vericiydi Beşiktaş açısından. Ancak iki sürpriz gelişme oldu daha hemen maçın başında.

2. dakikada Veli kimsenin beklemediği anda ceza sahası dışından kaleye şutu yolladı, top köşeden ağlara gitti ve öne geçti Beşiktaş. 8'de ise sürekli hücuma destek verse de son pasları ya da iyi ortaları yapma noktasında eksik olan Motta belki de bu sezon ilk kez kusursuz bir top kesti içeri, kafayı vuran Mustafa skoru 2-0'a getirdi.
8 dakika içinde çektiği 2 şutun 2'si de gol olan Beşiktaş, skor avantajını erken eline alınca maçın geri kalanını çok kolay getirdi.

26'da Olcay'ın uzun topunu Serkan sektirince Holosko kaleciyle karşı karşıya kaldı ama vuruşunu Emrah kornere çeldi. 35'te ise Akhisar maça ortak olma fırsatını tepti. Ahmet'in sağdan ortasında Necip uyuyunca Kenan bomboş vurdu arka direkte ama topu dışarı yolladı.

FARKI KAÇIRDILAR

58'DE Oğuzhan'ın kornerine kafayı vuran Atiba, Emrah'ı geçemezken, 69'da ise yine sağ taraftan, aynı arkadaşının kullandığı köşe vuruşunda oluşan karambolde önünde kalan topu tavana astı, fark 3'e çıktı.

MAÇIN kalanında sadece 90+5'te en direkt serbest vuruşta pozisyon veren siyah-beyazlılar, Akhisar'ın 3. golden sonra iyice oyundan kopmasının ardından çok net fırsatlar yakaladı ama bunları akılalmaz tercihlerle kullanamayıp maçı 5'e, 6'ya götürme fırsatını kaçırdı. Fakat buna rağmen neredeyse hazırlık maçı temposunda oynayarak 3 farklı aldığı bu galibiyetle ligde 2. sıraya yükselip çok zor gözüken şampiyonluk için umudunu korudu, Şampiyonlar Ligi yarışında ise G.Saray'ı geride bıraktı.

Haberin Devamı