Gazete Vatan Logo
Süper Lig Fener güm güm güm

Fener güm güm güm

G.Saray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftada Kanarya bu fırsatı kaçırmadı, maç eksiği olmasına rağmen en yakın takipçisiyle farkı 5 puana çıkardı

Fener güm güm güm

Yine evinde oynuyorsun, yine kazanırken maçın kırılma anları olmazsa zorlanıyorsun. Daha koltuğa rahat oturup izlenen bir maçın olmadı ligin ikinci yarısında. G.Saray ve Beşiktaş zaten sana ikramda bulunuyorlar. Davete icabet olmaz mı? Çıkıp çatır çatır oynayacaksın.

Erciyes ilk yarı kanatları kapadı. F.Bahçe gidemediği anlarda Kuyt'la golü buldu. Haliyle konuk takımın gol arayacağı belli. Orta sahan Topal'ın gayretiyle canladı. Yalnız Topal yetmedi tabii. K.Erciyes penaltıyla beraberliği bulunca Emenike'nin dizine çarpan top bu şansını iyi kullan mesajıydı. Erciyes artık beraberliği düşünüyordu. Tam da bu anlarda boşluğu değerlendirip farka bile gidilirdi. Ancak Sow göz yaşlarıyla birlikte 3 kere kaleci Gökhan'ı geçemedi ve maç 2-1'le altın değerindeki 3 puanla sona erdi.

Maça hızlı başlanır ama bu kadarı da fazla oldu; 30. saniyede sağdan gelen ortaya Da Silva iki F.Bahçeli'nin ararsından kafayı vurdu, Volkan kornere çeldi. Kullanılan kornerde de top uzaklaşmayınca son olarak Mandjeck vurdu, Kuyt kale çizgisinden golü önledi. Sarı-lacivertliler hücumda organize gelmedikleri için iş bireysele kaldı.

19'da Emenike uzak mesafeden vurdu, Gökhan korner dedi. 33'te ise kıpırdayan F.Bahçe'de Kuyt, Sow'dan aldığı topa o kadar güzel vurdu ki, gol kaçınılmazdı: 1-0. İkinci yarı karşılıklı pozisyonla başladı. 54'te Traore'nin kafasını Volkan öyle bir refleksle çıkardı ki, formunu da göstermiş oldu. 62 ise penaltı dakikasıydı. Gökhan, Yasin'in topu çekmesinin ardından müdahale edince Çağatay Şahan penaltıyı gösterdi. 63'te Da Silva skoru eşitledi.

1 DAKİKA SÜRMEDİ

Erciyes'in gol sevinci santraya kadardı. 64'te Caner soldan ortaladı, Emenike kafayı vurdu top kaleci Gökhan'dan sekti, Emenike yere düşerken dizine çarpan top ağlarla buluştu: 2-1. 70'te Kuyt çıkardı Emre vurdu, Gökhan yine kurtardı. Artık Erciyes defansı bunalmıştı. 71'de Topal'ın şık pasında Sow bire birde topu kaleciye nişanladı. 79'da Sow bir kez daha Gökhan'ı geçmeyi başaramadı.

İnanılır gibi değil 82'de bir ikram daha kaçtı. Sow pasını çıkardı Meireles topuk yaptı, Emenike vurdu ancak az farkla aut. 84'te Sow bir tane daha atamadı. Buldun mu atacaksın, atmazsan 2-1'le, her an gol yerim diye son dakikalar geçmez. Şampiyonluk yolunda en değerli ve alınması gereken bir galibiyet oldu K.Erciyes maçı.

Bu skorla bir maçı eksik olan Fenerbahçe puanını 54'e çıkardı. En yakın takipçisi Galatasaray ile olan puan farkını 5'e çıkardı.

Kayseri Erciyesspor ise 25 puanda kalırken haftayı 17. sırada tamamladı.

Haberin Devamı