Gazete Vatan Logo
Futbol Arena'ya 'Şampiy10' gibi gidiyor

Arena'ya 'Şampiy10' gibi gidiyor

Bursa'yı da bozguna uğratan F.Bahçe, G.Saray derbisine 1 maç eksiği olmasına rağmen 10 puanlık avantajla çıkacak

Arena'ya 'Şampiy10' gibi gidiyor

HAFTALAR ilerledikçe oynanan futbol değil sonuç önemli olur ama F.Bahçe ilk 17 dakika öyle bir baskı kurdu ki 5 net pozisyon, kaleye 11 şut geldi. Elbet 1'i gol olurdu, oldu da. Yine eksikler vardı sarı-lacivertli takımda. Orta sahada Emre ve Alper sakattı. Salih verilen forma şansını ilk 45 dakika için iyi kullandı ama yeterli değil.

G.SARAY derbisi olmasa belki takım vites yükseltirdi ancak 1 gol kazanmak için riskliydi. Bursa 2. yarıya beraberlik umuduyla çıksa da bu umutları Sow ve Webo söndürdü. Kaldı 7 hafta; bir maçın eksik, puan farkı olmuş 10. Bir çılgınlık yapmazsan şampiyonsun.

DÜNKÜ 3-0'lık galibiyet aslında G.Antep karşılaşmasının devamı niteliğindeydi. Bu iki maçın taktiksel analizini yapan teknik heyeti de kutlayalım, çünkü akıllı futbol devam ediyor...

FREY ÇARESİZ!

9'DA Salih vücut çalımı yaptı, ara pas çıkardı, Emenike'nin açısı dar olmasına rağmen vuruşunda Frey topu kornere çeldi. 13'te Salih'in mükemmel pasında Kuyt bire birde çok kötü vurdu. 14'te Kuyt’ın ara pasında Sow vurdu, üsten aut. 16'da bu kez Sow birebir de Frey'i geçemedi.

KAÇAN golden sonra 17'de F.Bahçe yarı alanından yapılan uzun ortada Basser göğsüyle Frey'e pas vermek istedi ancak ikili anlaşamayınca Kuyt araya girerek boş kaleye topu gönderdi: 1-0. F.Bahçe golden sonra oyunu rölantide götürerek devreyi bu skorla tamamladı.

2. yarı da pozisyonla başladı. Bursa'nın kornerinde Civelli boş kaldı kafayı vurdu, az farkla aut.

BURSA dakikalar geçtikçe gol için umutlandı. 68'de Belluschi'nin ara pasına Ferhat koşu yaptı açısı dardı ama güzel vurdu, Volkan ayak koydu. 75'te konuk takım yüklenirken F.Bahçe rahatladığı golü buldu. Emenike aldı topu döndü taşıdı ve içeriye kesti. Sow vuruş yönünü ayarlayıp uzak köşeye bıraktı, Frey çaresiz kaldı: 2-0.

86'DA Webo da sevindi. Raul Meireles'in pası güzeldi, Webo çıktı ve soluyla takımını 3-0 öne geçirdi. Taraftar bu galibiyetle şampiyonluk şarkıları söylemeye başladı bile. Nasıl söylemesin 3 hafta sonra ilan bile edebilirsin...

Haberin Devamı