Gazete Vatan Logo
Futbol Vakıfbank'tan Eczacı'ya çalım!

Vakıfbank'tan Eczacı'ya çalım!

3 yılda 2 kez Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Vakıfbank, Çin’in Evergrande Guangdong Guangzhou takımının yıldızı Carolina Costagrande’yi gelecek sezon için kadrosuna kattı

Vakıfbank'tan Eczacı'ya çalım!

Bu sezon oynadığı 36 (18 lig, 12 Şampiyonlar Ligi, 6 Türkiye Kupası) resmi maçını da kazanan Vakıfbank, gelecek sezon için transfer düğmesine erken bastı. Sarı-siyahlılar son olarak Çin Ligi’nde Evergrande Guangdong Guangzhou takımında forma giyen 1.88 boyundaki ve 32 yaşındaki Arjantin asıllı İtalyan smaçör Carolina Costagrande’yi renklerine kattı.

Son 3 yılın ikisinde Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayan Vakıfbank’ın anlaştığı Costagrande’nin peşinde Eczacıbaşı Vitra da vardı. Ancak bu sezon Çin Ligi’nde takımı Evergrande ile final oynayan 32 yaşındaki yıldız tercihini sarı-siyahlılardan yana kullandı.

2011’DE MVP SEÇİLDİ

Kariyerine Arjantin’in Club Trebolense takımında başlayan Costagrande daha sonra İtalya’da Rio Marsi Palermo, Brums Busto Arsizio, Mirabilandia Teodora Ravenna, Monte Schiavo Banca Marche Jesi, PinetaGuru Ravenna, Infotel Europa Systems Forli, Scavolini Pesaro farması giyerek tam 13 sezon geçirdi ve daha sonra Rus Dinamo Mosokova’nın yolunu tuttu.

Arjantin asıllı İtalyan yıldız ayrıca 5 yıl formasını giydiği Pesaro’yla 2 CEV Kupası zaferi ve 2011’de ülke milli takımıyla Dünya Kupası’nda hem altın madalya hem de MVP ödüllerini kazandı.

Haberin Devamı