Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Zirvenin efendisi Kara Kartal!

Zirvenin efendisi Kara Kartal!

UEFA Avrupa Ligi’nde grubunda 1. olarak son 32 takım arasına yükselen siyah-beyazlılar yarışta 3 kulvarda da lider

Zirvenin efendisi Kara Kartal!

CENK Gönen, Sivok, Uğur, Atiba, Veli, Oğuzhan, Mustafa ve Demba Ba yoktu... Ama Tolga, Serdar, Franco, Ersan, Necip, Sosa, Kerim, Olcay, Gökhan ve Cenk Tosun vardı...

İlk yarıda Ersan Gülüm de sakatlandı ama yerine Atınç vardı... Sonrasında İsmail de girdi, hatta Biliç 18 yaşındaki Furkan Yaman’ı da aldı oyuna...

İNGİLTERE’DEKİ maç 1-1 biterken Beşiktaş, Tottenham’ı sahadan silmişti. Ancak o karşılaşmada Tottenham’ın yedek kadroyla sahaya çıktığını söyleyip siyah-beyazlıların oyununun hakkını vermeyenler olmuştu.

KARTAL dün o kadar eksiğe rağmen devirdi Tottenham’ı... Bu, Beşiktaş’ın artık ‘takım’ olduğunun bir başka göstergesi. Ayrıca planlamanın doğru yapıldığının, herkesin hazır olduğunun, oyuncuların iyi çalıştığının da...

TOLGA?ENGEL?OLDU

4-1-4-1 dizilişiyle sahadaydı Beşiktaş... Fakat strateji Trabzon maçındaki gibiydi. Siyah-beyazlılar yine önde baskıyla rakibi bozup hızlı atakları düşünüyordu. 2’de Sosa topu ayağının altından kaçırmasa öne geçebilirdi Beşiktaş. Sonrasında oyunda Tottenham’ın ağırlığı hissedildi.

Haberin Devamı

16’da Paulinho’nun ortasında topu Kaboul indirdi, Soldado’ya altıpasta Tolga izin vermedi. İlk yarıda pozisyon vermedi Beşiktaş ama bir fırsat da yaratamadı.

58’DE ise baskıyla kazanılan topu 25 metreden kaleye yollayan Cenk üst direği salladı. Beşiktaş’ın ateşi orada yandı. 60’ta da Gökhan’ın kaçırdığı Olcay bıraktı, Cenk kale önünde golü yaptı: 1-0.

ARKASINDAN Tottenham tempoyu artırdı. 64’te Dembele uzun topu indirdi, Soldado’yu Atınç durdurdu. Devamındaki kornerde Chadli sektirdi, yine Soldado şutu attı ama topu dışarı yolladı. 1 dakika sonra da Rose’un vuruşu Tolga’da kaldı.

ROZETİ TAKTILAR

MAÇTA Tottenham’a başka şans vermedi Beşiktaş. Ama kalan bölümde 68’de Kerim, 74’te ise Sosa ile golleri kaçırdı. Fakat Beşiktaş fikstürde bir maçın yanına daha ‘tik’ attı. Yakasına Avrupa Ligi grubunu lider bitirme rozetini taktı. Bir kez daha iyi oyunla, bir kez daha birlikte...

Olimpiyat 2 kez karardı

BEŞİKTAŞ-Tottenham maçı elektriklerin kesilmesi nedeniyle iki kez durdu. 8’de oyun alanı karanlığa gömülürken İsveçli hakem Stefan Johannesson ve oyuncular direkt olarak soyunma odasının yolunu tuttu. Sonrasında yapılan anonsta 5 dakika içinde stada yeniden enerji verileceği açıklandı.
ŞEHİR hatlarından kaynaklandığı açıklanan sorun, jeneratörlerin devreye girmesiyle sona ererken hakem yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından oyuncularla birlikte tekrar sahaya döndü. Skorborddaki dakikanın 08.35’te kalması nedeniyle hakem maçı 3 dakika kadar daha başlatmazken buradaki hatanın da düzeltilmesiyle mücadele yeniden başladı.
15 DAKİKA?DAHA...
KARTAL’IN 1-0 önde olduğu 90. dakikada ise yine aynı şanssızlık yaşandı. Stat bir kez daha kararırken hakem ve takımlar içeri gitti. Yine Başakşehir ilçesindeki trafodan kaynaklandığı öğrenilen sorun jeneratörlerin devreye girmesiyle 15 dakika sonra giderilirken uzatma dakikalarına kaldığı yerden devam edildi.

Haberin Devamı